Thursday, June 14, 2012

Program Yang Best

0
11:50 PM Thursday, June 14, 2012
Assalamualaikum semua...
So here's another story of my life.  Read it..or leave it..HAHAH ;P

Hari ini aq nak share pasal program yg aq join baru2 ni..baru je abes semalam (13 Jun 2012) Best weyh~~ ;) Meh2 aq nk citer...

Mlm b4 bertolak ke destinasi, (Kg. KEDA, Bukit Ular, Kuala Nerang, Kedah) student da byk yg balik rumah..cuti sem kn..so tinggal beberapa kerat je la kt mahallah..nk dijadikan citer, cafe da x jual makanan, so kitorang (aq, k.mai, k.imah, k.farha) buang tabiat order Domino's Pizza..hehehe..nk dekat setengah jam aq beborak dgan org Domino tu..lembab giler..hoho (suka hati aq jer ;P) order tym 2 pun da pkul 9 lebih2..dlm kul 10.30 cmtu bru pizza smpai..tapi kitorang makan kul11.30..sbb brg x abes kemas lagi..(kena packing barang masuk dalam stor) banyak weyh kitorang order..muahaha..x abes makan pon..wat bekal bawa ke kedah..hehe..

kitorang bertolak dari uia dlm kul1pagi..huhu..masuk bas aq tido jer..sejuk gila bas tuh..bangun2 sok pagi sakit perut menyerang..(sape suh makan banyak2??) So, ada la dalam 10 mnit aq dok dalam tandas..ehehe

Dipendekkan cerita, program yg aq join 2 program Baktisiswa. Alaa..yg prgram anak2 angkat tuh..aq dok serumah ngan kak imah. best juga la family angkat kitorang..tapi adik angkat sorang tu x mesra alam sungguh..huu..yang lain..okay ;)

Best juga la dok kampung tu..even rumah yg kami dok 2 pepagi xde air..tengah malam je ada air paip. Aq nk mandi pun segan..guna air sikit2 je..haha..kat kampung tu kitorang wat explorace, cultural night, sukan rakyat n mcm2 lagi..best tapi penat..dah la panas..tapi tengah malam sangat sejuk.

Malam last (12 Jun) kitorang spent time ngan family masing2..tapi x pegi mana2 pon..sebab dah lewat..prgram abes kul 10.30..kitorang juz round2 kampung..pegi kolam ikan..aq bawa keta family angkat..manual tuh..hahahah..(maksudnya aq xlupa lagi mcmana nk bawa keta manual..hehe)

So esoknya kitorang bertolak balik UIA dalam kul9 lebih..before naik bas kitorang salam2 ngan semua family angkat..ayak mata toksah cakap lah..ramai jer yang nangis..aq pun nangis juga..ehhehehe..biasa la tu..kan3? ;)

B4 balik UIA kitorang singgah kt Pekan Rabu..banyak kuih muih je kt sana..x byk barang2..aq beli la juga sket2..nk bawa balik rumah nanti..huu..

Masa kt dalam bas asyik tido bangun tido bangun jer..bila da bangun tu x pndi nk dok diam..kalo x makan kaco orang sebelah..hehehe..xde keja daa..On the way balik 2 kat Perak ada lori buah t'balik depan bas..aq x nmpak sbb aq dok blkng..pakcik bas stop jap tolong orang tu..nasib baik orang dalam lori 2 selamat..ada darah sikit jer kt baju dia..huhh..1st time tengok..buah2 dia abes bertaburan..yg xleh blah ada pula orang slumber ya ya je g amik buah pastu blah..mengong..huhu..

dah lah..nk citer panjang2 pon korang xnak baca pon..huhu..*the end*

P/S : Dapat kenal orang baru lagi,..heheehe

Aqilah Tahir

Thank You for Spending Your Times Here. Until We Meet Again. Adios!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...