Wednesday, October 31, 2012

Complicated Stage of Teenagers Life

2
5:01 PM Wednesday, October 31, 2012
Assalamualaikum...

Wahh tajuukk.....gittuuueewww~!
Macam mo story pnjg kan? tapi actually mo type sket jak...

What would you do....

When someone like you, but you don't like him..
Because you like someone else..
The one that you like..ask you to accept the one that like you..
Without knowing that you like him....
Make it even more complicated..
The one that you like is not available anymore...

-Question Mark (?)

This is crazy.....ok bye  :)

2 comments:

Monday, October 29, 2012

Pengalaman Yang "Awesome"

0
2:32 AM Monday, October 29, 2012
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...

Setelah sekian lama..maka hari ini aq meng'update' post baru lagi.. :)

Salam Aidiladha..(agak lambat..tapi xpa lah..hehe)
Raya haji tahun ni memang awesome (sbb terpaksa sambut raya di airport =.=) 
4 hari di Pu;au Mabul 2 hari di Tawau 1 malam di rumah (Kota Kinabalu)
Details? Here we go..

Cuti midsem seminggu aq join program MISI Club..kitorang pegi Pulau Mabul..mmg awesome!! Cantik betul pemandangan..Subhanallah..aq 1st tym smpai Mabul..ksian juga org2 sana..serba-serbi kekurangan..mmg dorg perlukn perhatian..syukur masih ada pihak yg prihatin :)

 Best.Awesome.Incredible and yg sewaktu dgnnya..haha..byk benda yg aq dpat dari program ni..yang paling best..kawan2 baru..Alhamdulillah..jumpa dgn org yg baik2..semoga ukhuwah kami kekal kerana Allah..the best team ever ;)

Qila.Sabrina.Ima.Rara.Awin.Fiq.Salam.Ejam.Badran.Ajib.Redza.Nik  
Setiap masa mesti akan bergelak ketawa..(bila wat keja serius la) mmg best..Thank you family M2M 2012 :)

Kitorang prgrm 4 hari..22-25

25 Oktober 2012
Bertolak dari Pulau Mabul pd jam10 pagi..naik speed boat..tym 2 cuaca x brapa ok..hujan..aq duduk d bhgian blakang..tgah best2 menikmati angin laut..SPLASSHHHH...habis basah aq kena ombak..hadui..(lepas juga niat mo mndi laut..ahahaha)

Sampai Tawau singgah rumah Kak Rara..lunch sana..around 3pm kluar round2 Tawau..

7pm : Bertolak ke Airport Tawau..(mo balik suda..yeaahhh..sok raya!! ^_^ )

9pm : Masuk dalam tggu boarding..tiba2 ada pengumuman flight delay..( haduiii..xpa..tggu ja la..)

waiting...waiting...waiting...

11pm : Ding dong.."Penerbangan AK6129 ke Kota Kinabalu telah dibatalkan...." (What the??? uwaaaaaa..) <-----------masa ni smua jadi stress..(oppss..4got 2 mention..aq bersama dgn 3 org yg lain mnggu flight- aq-kak win-ejam-ajib) byk flight ke KK cancel sbb KKIA ada problem..=.=

dipendekkan cerita..kami tukar flight esok mlm..9.45pm 26 Okt

Syukur kak awin ada family d Tawau..so kami tidur sana mlm 2..(rasa bsalah juga..suda la tgh mlm pegi ruma org..hmm)

Maka berayalah kami ber4 d Tawau..sob3..sadis2..

26 Oktober 2012

6.30pm : dapat msg dari AirAsia..flight delay to 10.40pm..kami start suda gelabah..kol kazen yg keja d epot..flight still byk yg delay..ada yg cancel juga..KKIA blum ok..haduiii..tpksa buat kputusan cepat..!! tggu flight yg belum pasti akn fly atau x..or naik bas ke KK..?
7.30pm : decision made! kami naik bas..mmg kelam kabut tym 2..sbb bas last jm8 mlm..n bas mmg x byk yg jln mlm 2..cuma doa ja yg mmpu..hrp2 still ada seat kosong...

8pm : sampai d terminal bas..bas pun mo jln suda..Alhamdulillah..ada lgi seat kosong..ckup utk 4 org..maka naik lah kami dlm bas..biarlah tiket flight 2 burn..asalkan dpt balik rumah..huhu

27 Oktober 2012
4.30am 
Setelah 9 jam lebih duduk dalam bas..akhirnya sampai juga ..Alhamdulillah..aq tumpang rumah kak awin d Tebobon..sbb family aq teda d rumah..dorg balik kg (patutnya aq ikt juga..tapi sda jdi mcm ni...sob3) sebab tu lah aq d rumah 1 mlm ja..huhu..Ejam balik Kota Belud..Ajib balik Papar..

28 Oktober 2012
11am : fly balik ke KL...huhuhuhuhuuu..penaatttt
*Maka begitulah serba sedikit cerita cuti aq kali ni..mo crita details mmg pnjg..aq pn x larat mo type..hihi..byk peristiwa lucu yg terjadi..bila igt balik mesti ketawa sorang2..hehe...

0 comments:

Wednesday, October 10, 2012

Sesuatu yang Lain

4
7:10 PM Wednesday, October 10, 2012
Assalamualaikum w.b.t...

Kadang-kadang kita tidak akan dapat mengungkapkan apa yang terbuku di hati..and as for me..memang susah untuk aq cakap kt seseorang, 'aq sayang ko' or..'saya sayang awak' and so on..
Aq lagi suka kept silent but i'll let my body moves..aisehmen..hahaha (harap korang paham apa yg aq cuba sampaikan)
The point is..bila orang 2 x brada d sekeliling kita..baru kita sedar yg actually kita syg ngn org 2..n kita really care dengan orang 2..betul x apa aq ckp ni? jika setuju sila senyum ;) bila da brada dlm keadaan ni..kita akn berhdpan dgn 2 situasi..pertama..kita memang da terlambat untuk tunjukkan yg kita memang syg dengan orang tersebut..dan kita da x bole buat apa2 lagi untuk mengubah keadaan..situasi kedua..kita masih ada peluang menunjukkan kasih sayang kita and take care of them :)
As for me..x semestinya kasih sayang tu kita buktikan dengan kata-kata..cukup dengan tindakan atau action yang sepatutnya..biar mereka yang menilai sendiri... ^_^

***semalam terasa amat janggal bila bersua muka dengan orang-orang baru..don't know how to react..sebab aq da lupa mcm mna aq deal ngan benda ni masa mula2 sampai uia..atau lebih tepat..mahallah hafsah.. =.= bole2 pulak rasa mo nanges smalam...huhuu..kesiannya aq...(hahaha..kesian ngn diri sndiri pun bolehh)***

Yang baru penyambung legasi..
Yang lama tetap dihati..
haha ;p

4 comments:

Saturday, October 6, 2012

Tutorial Download Guna Jumbofile

2
6:15 PM Saturday, October 6, 2012
Assalamualaikum...

Beberapa bulan yg lepas aq ada bgi link download filem HACKS tapi ramai yg kata x boleh donlod..maybe diorang salah tekan kot..sbb bila aq cek link 2 still ok je..so..bagi yg x taw lagi boleh tgok tutorial ni..

LANGKAH PERTAMA
Klik LINK yg aq da bagi tu

LANGKAH KEDUA
New window akan muncul..


LANGKAH 3


 Link Download akan keluar dan korang akan di "directkan" ke page ni..

 


 P/S : JANGAN TEKAN LINK DOWNLOAD YANG LAIN ;)


2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...