Sunday, June 24, 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang

4
7:46 PM Sunday, June 24, 2012
Assalamualaikum semua~~


Mesti korang suma da familiar ngan  tajuk post ni kan?? Yepss..kalo x taw lagi meh cni aq nk habaq..huhu..tajuk filem la weyh..


By the way aq suka dengar OST filem nih..kalo korang x dengar lagi p ah cari kt Youtube..hohoo..nk dengar cni pon boleyh~~ tapi ni cover orang..sora dy sedap weyh..so..layannn


P/s : Before korang dengar..tutup dulu muzik kt bawah tu..hehehe



Aq x berapa taw nak main gitar..tapi ni ada cord..enjoy!



Em D C D Em x2

Kau hadir tanpa ku sedari, Em D
Mengisi kekosongan hati, C D G
Kini kau pergi tinggalkan ku, Am Em
Lemas ku dalam sepi...... C B7

Hujan yang turun ke bumi, Em D
Membawa rindu yang mengunung, C D G
Kau biarkan ku oh sendiri, Am Em
Malam ku tanpa mimpi....... C B7 Em

Mengapa tangan kau lepaskan, Em D
Setelah hatiku kau tawan, C D Em

Mengapa takdir memisahkan, Em D
Hanya ku cinta kau seorang, C D G B7

Mengapa tangan kau lepaskan, Em D
Setelah hatiku kau tawan.. C D Em

Angin malam bawalah cintaku, Am Em
Menghapus rasa rindu....... C B7 Em

Am Em F G C Am Dm Am F E C B7

4 comments:

Friday, June 22, 2012

MRC

2
9:00 AM Friday, June 22, 2012
Assalamualaikum and hello readers! ;)
Apa kabar hari ni..ada sihat kaa??
Today I'm gonna tell you a story about MRC and me...
Menatang apakah MRC tuhh??


Mark Roger Comel??
Mari Round2 China?? (chow kit pon boleyh~~)
emmm..emmmm..emm..
xpoonn..
Membaca Ramai-ramai Cike bum Cike bum...
kahkahkahkahkahkahkah
(AWAS!!cuma orang yg berkenaan sahaja yang akan tergelak)
hahahaha


Orait2..the fact is MRC tuuhh Mahallah Representative Committee ;) atau dalam Bahasa Kebangsaannya Majlis Perwakilan Mahallah (kolej kediaman laaahhh)


So..the story begin....
Post ni bkanlah untuk menunjuk2 atau berbangga diri..tapi I just wanna tell that MRC is one of the things yang aq suka kt UIAM..oppss..actually not the "MRC" but orang2 dalam MRC tu..hehe..HAFSAH okayy?? ;P


Orang-orang dalam tu aq da anggap mcm family daa..(tpi aq xtaw pulak dorang anggap aq as dorang punya family member atau x..keh3) MRC ni kira mcm permulaan jalan hidup aq dalam UIA lah..huhu


Byk betol benda2 dan peristiwa2 yang berlaku sepanjang 2 sem aq bersekongkol dengan MRC nih..manis ada..yang bikin sentap pon ada~~hehe..but I really learned many things from MRC ni.thank you! ;)


So tenure MRC 2011/2012 ni akan berakhir by the end of this year..and most of them x sambung khidmat masyarakat dorang lagi..huhu....I don't know what will happen next year..i keep thinking macam mana I will handle with those thing..so..let it be laahh..huuu


To each of you..thank you so much for being a part from my stories in IIUM...and to be honest...I LOVE YOU ALL! ;)


*Kak Tim ;P
*Kak Jiha
*Kak Imah
*Kak Syera
*Kak Wahidah
*Kak Mun
*Kak Dayang
*Kak Hawa
*Kak Mai
*Nana
*Ayn


P/s: Mostly kakak..Suma senior lahh..hahaha
and more thing..from MRC jugak lah aq dapat kenal lebih ramai orang..hehehe

2 comments:

Wednesday, June 20, 2012

Hello Home!

4
10:04 AM Wednesday, June 20, 2012
Assalamualaikum and hello readers!

Guess what?? I'm home already~~ hehehe..Feel soooo goood ;)


http://www.emocutez.com
Semalam flight kul5PM..naik airasia jak..huhu..so landed at KKIA dlm kul7.30 cmtuh..and as usual..luggage aq patah lagi..lama2 roda pun hilang..=.=" (beg muraahhh...hahahaha)

Home sweet home~~ ^___^ tapi bila tgok depan rumah...rasa kesian pula..rumah2 yg terbakar hari tu still mcm 2 lgi..jdi lapang perumahan ni..huu..and what a miracle from Allah..it will take only a few seconds and inches untuk rumah aq ikut terbakar hari 2..but as Allah's said; "Kun Fa Yakun" Syukur Alhamdulillah..

Bila la da balik rumah rindu ngan family da hilang..TAPI rindu pula ngan orang lain..ish3..manusia2.. (NAMA PUN MANUSIA KAANN~~HAHA) Kadang-kadang kita x sedar pun orang syg ngan kita walaupun orang 2 everytime ada depan mata..Unsangkarable kan?hahaha

Okay..hari ni result exam keluar..so..I hope for the best and harap aq da boleh jadi budak kuliah Semester 1 2012/2013 nnti..Aaamiinnn :)

http://www.emocutez.com
ADIOS!!



P/S : cuti ni mesti cari duit!! and satu lagi..jangan jadi gemuk dalam rumah!!hoohhh

4 comments:

Thursday, June 14, 2012

Program Yang Best

0
11:50 PM Thursday, June 14, 2012
Assalamualaikum semua...
So here's another story of my life.  Read it..or leave it..HAHAH ;P

Hari ini aq nak share pasal program yg aq join baru2 ni..baru je abes semalam (13 Jun 2012) Best weyh~~ ;) Meh2 aq nk citer...

Mlm b4 bertolak ke destinasi, (Kg. KEDA, Bukit Ular, Kuala Nerang, Kedah) student da byk yg balik rumah..cuti sem kn..so tinggal beberapa kerat je la kt mahallah..nk dijadikan citer, cafe da x jual makanan, so kitorang (aq, k.mai, k.imah, k.farha) buang tabiat order Domino's Pizza..hehehe..nk dekat setengah jam aq beborak dgan org Domino tu..lembab giler..hoho (suka hati aq jer ;P) order tym 2 pun da pkul 9 lebih2..dlm kul 10.30 cmtu bru pizza smpai..tapi kitorang makan kul11.30..sbb brg x abes kemas lagi..(kena packing barang masuk dalam stor) banyak weyh kitorang order..muahaha..x abes makan pon..wat bekal bawa ke kedah..hehe..

kitorang bertolak dari uia dlm kul1pagi..huhu..masuk bas aq tido jer..sejuk gila bas tuh..bangun2 sok pagi sakit perut menyerang..(sape suh makan banyak2??) So, ada la dalam 10 mnit aq dok dalam tandas..ehehe

Dipendekkan cerita, program yg aq join 2 program Baktisiswa. Alaa..yg prgram anak2 angkat tuh..aq dok serumah ngan kak imah. best juga la family angkat kitorang..tapi adik angkat sorang tu x mesra alam sungguh..huu..yang lain..okay ;)

Best juga la dok kampung tu..even rumah yg kami dok 2 pepagi xde air..tengah malam je ada air paip. Aq nk mandi pun segan..guna air sikit2 je..haha..kat kampung tu kitorang wat explorace, cultural night, sukan rakyat n mcm2 lagi..best tapi penat..dah la panas..tapi tengah malam sangat sejuk.

Malam last (12 Jun) kitorang spent time ngan family masing2..tapi x pegi mana2 pon..sebab dah lewat..prgram abes kul 10.30..kitorang juz round2 kampung..pegi kolam ikan..aq bawa keta family angkat..manual tuh..hahahah..(maksudnya aq xlupa lagi mcmana nk bawa keta manual..hehe)

So esoknya kitorang bertolak balik UIA dalam kul9 lebih..before naik bas kitorang salam2 ngan semua family angkat..ayak mata toksah cakap lah..ramai jer yang nangis..aq pun nangis juga..ehhehehe..biasa la tu..kan3? ;)

B4 balik UIA kitorang singgah kt Pekan Rabu..banyak kuih muih je kt sana..x byk barang2..aq beli la juga sket2..nk bawa balik rumah nanti..huu..

Masa kt dalam bas asyik tido bangun tido bangun jer..bila da bangun tu x pndi nk dok diam..kalo x makan kaco orang sebelah..hehehe..xde keja daa..On the way balik 2 kat Perak ada lori buah t'balik depan bas..aq x nmpak sbb aq dok blkng..pakcik bas stop jap tolong orang tu..nasib baik orang dalam lori 2 selamat..ada darah sikit jer kt baju dia..huhh..1st time tengok..buah2 dia abes bertaburan..yg xleh blah ada pula orang slumber ya ya je g amik buah pastu blah..mengong..huhu..

dah lah..nk citer panjang2 pon korang xnak baca pon..huhu..*the end*

P/S : Dapat kenal orang baru lagi,..heheehe

0 comments:

Wednesday, June 6, 2012

Apa Nak Buat Nih..?

2
11:14 AM Wednesday, June 6, 2012
Assalamualaikum readers. Selamat pagi, selamat tengahari dan selamat petang.  Hari ni nk citer pasal apa ea..? Sungguh lah bosan aq rasa duduk dalam bilik sorang2. Tengok movie pun xde mood..main game pun xde mood..dari pagi sampai ke tengah malam online je la keja aq..sambil dengar lagu2 yang best.. exam da habes kaann..hehehe..so agak terasa la juga 'heavennya' ;P (tapi aq rasa kurang normal bila aq asyik wat benda yang sama hari-hari)

So..sem 2 aq kat UIA ni da nk abes daa. So aq nak wat kesimpulan awal atau hipotesis tentang perjalanan hidup aq sepanjang sem ni..hohoo.. Overall sem ni memang agak sibuk dan tunggang langgang sbnarnya (compared to sem lepas tapi aq xde la bizi sgt pon..haha) tapi agak sibuk ngan program2 MRC..hampir every week kot ada program..nak2 awal2 sem hari tu..nak bernapas pun payah..(ni perumpamaan laa..actually normal je aq bnafas) komited sungguh presiden MRC Hafsah ni...(komited ker?muahahha)

Sem ni banyak benda aq blajar..(xyah la aq list sini ea..hehe)(BAIK XPAYAH TULIS! ;\ )haha..pening x baca? monolog~~ Tapi timbul juga persoalan..am I being myself or not? atau dalam bahasa kebangsaannya..adakah aq menjadi diri sendiri atau x sepanjang aq dok UIA ni..?haaa..sila jawab..huhu..

ngsdhsydxgsbcsudtgsabdusdgwejfbnmsadbcsasdsanmdbs

APA NI..APA NI..IDEA AQ DA HILANG...HAHAHAHA

haaa..okay..10hb Jun ni aq akan berangkat ke Kedah utk program Baktisiswa (ni program MRC jugak)program ni smpi 13 Jun..tapi aq balik Sabah 19 Jun..tiket murah punya pasal..=.=..kalo x awal2 lagi aq da balik..

DAH LAAAHH..MALAS NAK TULIS!

oh yaa..just in case..if you read this.."hey akak..please be strong!"

p/s: 10 Jun bday K. Mun..aq nk bagi apa ea.........*thinking*

2 comments:

Saturday, June 2, 2012

Selamat Pengantin Baru

3
9:39 AM Saturday, June 2, 2012
Assalamualaikum readers.  

HARI NI ABANG AKU KAWEN LAAAA.... 
 
Today bangun pagi dengan air mata meleleh-leleh..hahaii. Mama kol tadi sambil nangis2..and aq mcm dengar hari ni x dpat pegi kawin si ciki (abg aq yg 2nd) then aq tnya kenapa?? (aq baru bangun tym 2..hahaa..jadi agak mamai) aq ingat something bad happened. pastu baru aq paham mama ckp apa..uhuhuhu.. mama cakap.." ko sorg ja teda d rumah" trus aq pun..well..control macho jap..xmo nangis..tapi sebab mama nangis so aq nangis la juga..muahahahah..

Kejap je pon mama koling2..kalo lama mesti lagi byk air mata meleleh tym 2..skrng pon x stop2 lagi..tidaaaakkk.. nanti air dalam badan habes..! (boleh ker?)huhu..

Semalam aq ckap mo kol..tapi aq x kol pon..sbb aq taw dorg bizi and mesti mama aq penat.. so mama..x payah sedey2..sebab aq bkan mrajuk..hehehe (tapi ada la juga mrajuk 2 saat ;P)

Hayyooo..I feel so so so so so bad laaa... imagine la..the whole family tgah gather and me alone2 here..sob2..nasiblahhh

Hahhh..whatever laa..nangis sratus ploh dozen pun bkannya dapat balik skg ni..huhuhu

To my brother,

Selamat Pengantin Baru
Be a good husband
Semoga kekal bersama hingga akhir hayat
hmm..tu ja laa


This is an old pic..they never met before this


3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...