Thursday, February 24, 2011

sampah di masjid : apa peranan kita?

0
10:57 PM Thursday, February 24, 2011
assalamualaikum semua..!

sejak aq diterima bekerja sebagai guru ganti di SK. Likas nie..maka hampir setiap harilah aq akan berjalan kaki dari sekolah untuk pulang ke rumah. Kadang-kadang kalau malas berjalan pulang ke rumah aq minta my brother yang ambik..hehee..sama juga ceritanya bila ke sekolah.. aq akan dihantar guna kereta ataupun aq naik bas..x laratlah mo jalan kaki pegi sekolah..nanti sampai sekolah x larat plak mo mengajar..hehehe..

ok lah..berbalik kepada cerita..disebabkan hampir setiap hari aq berjalan kaki pulang ke rumah..maka aq pun selalu melihat pemandangan di kanan, kiri, depan dan belakang aq..(jalan tengok belakang ker??) hari-hari aq tengok benda yang sama : SAMPAH DALAM LONGKANG...!!

hmmm..actually sakit jugak mata menengok sampah berlonggok di dalam longkang tuh..tapi apa ble buat..xkan aq mo pegi pungut semua sampah tu kan??rasionallah sikit..hehehe...lebih menyedihkan lagi bila longkang itu berada di depan masjid..perkara macam nie sudah pasti akan mencemarkan imej masjid yang merupakan tempat beribadah orang-orang Islam..?


hmmm..sedihkan bila tengok keadaan longkang masjid macam nie..walaupun masjid nie terletak di dalam kampung..tidak bermaksud kebersihannya harus diketepikan. pihak-pihak yang berkenaan seharusnya mengambil langkah proaktif bagi mengatasi masalah ini, bukannya terus membiarkan tanpa sebarang tindakan.


DARI MANA SAMPAH INI DATANG??


untuk pengetahuan pembaca sekalian, masjid jamek kg. likas ini berkongsi tapak lokasi dengan sebuah sekolah agama, SUIS LIKAS. bersebelahan dengan SUIS LIKAS pula ialah SK. LIKAS..(tempat aq mengajar..hehehe) ini bermaksud, hampir keseluruhan sampah di dalam longkang ini adalah berpunca daripada murid-murid di kedua-dua buah sekolah itu.isshhhh...cikgu dorang ni x ajar ka buang sampah dalam TONG SAMPAH? (marah diri sendiri..hahaha) tapi yang menghairankan..xkan sampah seperti ini dibuang oleh murid-murid??
dalam longkang ada kotak??

hmm..pelik bin ajaib..apa yang budak-budak tu buat dengan kotak nie? kalau bukan budak-budak yang buat..siapa pula?? "Lu pikirlah sendiri..!!"hahaha

hisshhh!!teruk sungguh!!

perkara macam nie tidak seharusnya dibiarkan berterusan tanpa sebarang tindakan. Sebagai seorang rakyat yang prihatin, aq menyarankan pihak-pihak berkenaan buatlah sesuatu..haaa..guru besar SK.LIKAS boleh ja suruh budak-budak SK.LIKAS tu buat kerja amal pungut sampah..pastu bagilah upah makan-makan sikit..(dalam nie beranilah mo cakap..cuba depan-depan?hahahahaha)

budak-budak SUIS LIKAS pulak..buat jadual harian petugas pemungut sampah..hehehehe...pastu AJK Masjid Jamek Likas pulak panggillah penduduk yang berdekatan buat pahala bersihkan longkang tu..barulah sama-sama maju..kebersihan masjid pun terjaga..malah bertambah CERIA..hehehehe
so..pikir-pikirkanlah yer??=)

p/s : UNTUK KEBAIKAN BERSAMA...ada laa orang kena saman pas nie..huhuhuu (silap haribulan harta karun pun boleh jumpa dalam longkang tu..=P)


daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

0 comments:

Tuesday, February 22, 2011

naik kereta api bergerak

0
10:22 PM Tuesday, February 22, 2011
assalamualaikum semua!!

huuu..sudah sekian lama aq tdak mengupdate blog nie..hehehe..korang pernah x cuba menaiki kereta api yang tengah bergerak? huuu..cuma orang yang terrer jak boleh buat nie..tapi..jangan risau..korang boleh tonton video di bawah untuk belajar cara-cara menaiki train yang sedang bergerak..hehehe..selamat berjaya!! 
http://www.emocutez.com



 p/s : orang-orang sabah boleh lah praktik untuk naik kereta api dri kk ke beaufort tuh..hehehehe

daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

0 comments:

Saturday, February 19, 2011

CSI : NY PC GAMES

2
4:35 PM Saturday, February 19, 2011
 assalamulaikum semua!!

ok, hari ini aq berminat untuk mmbuat entri berkenaan game..ya laa..aq ne kan kaki game..hehe..
hari ne aq ingin kongsi dengan semua readers game yg bru aq download smalam, CSI:NY.



game nie adalah adaptasi daripada siri CSI:NY yg popular di channel AXN. kalo korang nie pelanggan Astro, korang mesti taw drama 2 kn?  So, sesiapa yg berminat untuk mencuba game nie..korang boleh download melalui link di bawah nie. 
oh ya..untuk bermain game nie..pc yg korang guna haruslah memenuhi kriteria berikut:

* OS: Windows XP/Vista * CPU: 800 Mhz * RAM: 256 MB * DirectX: 9.0 * Hard Drive: 181 MB
* PC sendiri =P

SELAMAT MENCUBA!! =)


daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

2 comments:

Friday, February 18, 2011

timun oh timun

1
8:28 PM Friday, February 18, 2011
 
Timun sememangnya mempunyai pelbagai khasiat. Ia tergolong dalam kumpulan yang sama dengan labu. Luaran timun berwarna hijau agak gelap, manakala sebaik dihiris, isi putih kehijauan terserlah.

Terdapat dua jenis timun iaitu yang boleh dibuat acar dan untuk dihiris. Timun yang digunakan untuk dibuat acar kebiasaannya bersaiz lebih kecil.


Timun diketahui kaya dengan bahan yang boleh menyejukkan. Malah ketika cuaca panas, sayuran itu amat bermanfaat untuk membantu melegakan mata yang tertekan akibat panas terik. Selain itu, timun juga menawarkan pelbagai manfaat lain yang berguna untuk menusia.


Nutrisi Timun

Nilai nutrisi bagi setiap 100 gram timun yang belum dikupas :

* Karbohidrat - 3.63 gm
* Gula - 1.67 gm
* Serat - 0.5 gm
* Lemak - 0.11 gm
* Protein - 0.65 gm
* Thiamin (Vitamin B1) - 0.027 mg
* Riboflavin (Vitamin B2) - 0.033 mg
* Niacin (Vitamin B3) - 0.098 mg
* Asid Pantotenik Acid (Vitamin B5) - 0.259 mg
* Vitamin B6 - 0.040 mg
* Folat (Vitamin B9) - 7 μg
* Vitamin C - 2.8 mg
* Kalsium - 16 mg
* Besi - 0.28 mg
* Magnesium - 13 mg
* Fosforus - 24 mg
* Potasium - 147 mg
* Zink - 0.20 mg


Pelbagai Kegunaan

# Timun yang disapu ke wajah boleh mengurangkan kepanasan dan radang pada kulit.

# Bahan diuretik, menyejuk dan membersih yang terdapat dalam timun menjadikan sayuran tersebut baik untuk kulit.

# Timun yang segar boleh memberi kelegaan kepada masalah ulser, gastritis dan pedih ulu hati.

# Hirisan timun mampu mengurangkan bengkak pada mata.

# Pengambilan timun setiap hari membantu mengawal ekzema, artritis dan juga gout.

# Timun juga bermanfaat kepada mereka yang mengalami masalah pada paru-paru, perut dan dada.

# Potasium di dalam timun menjadikannya sangat berguna untuk membantu mengurangkan masalah tekanan darah rendah.

# Timun mengandungi erepsin - enzim yang membantu menghadamkan protein.

# Jus timun membantu menggalakkan pertumbuhan rambut, terutamanya jika ditambah jus lobak merah, kobis dan bayam. Campuran jus timun dan lobak mereka juga bagus untuk masalah reumatik disebabkan lebihan asid urik dalam badan.

# Kaya dengan mineral, timun boleh membantu menghalang masalah kuku.

dipetik daripada blog SIHAT SELALU


daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

1 comments:

pencuri minta maaf before mencuri

0
11:24 AM
pencuri nie patut dijadikan teladan oleh semua pencuri di dunia nie terutamanya yang berada di Malaysia..hehehe...yalaaa..kalo ya pun mo mencuri..janganlah sampai pukul-pukul n bunuh-bunuh orang..kan3??
tapi ingat..!!!mencuri tidak baik untuk semua aspek!!so...janganlah diamalkan



p/s : kan lebih siok kalo anda komen??heee

daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini


0 comments:

PENCURIIIIII!!!!!!!!

0
11:07 AM
hmmm...sekarang nie memang susah...di mana-mana pun cerita pencuri nie mesti ada..apa lah nak jadi ngan dunia sekarang nie..ish3..lebih mengejutkan...pencuri zaman moden nie penuh dengan taktik-taktik misteri yang diorang rekacipta sendiri. lebih mengejutkan lagi....bukan manusia jak yang jadi pencuri..!!!ish3....kenapa??tak percaya arr?? haaa...kalo x percaya..korang tengok video d bawah nie..



p/s : hahahahahahahaha...tgok tuh..putik kapas pun sanggup dicuri..


daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

0 comments:

kucing yang boring

0
10:56 AM




p/s : mesti kucing ne tengah boring..huhuuu

daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

0 comments:

Wednesday, February 16, 2011

calon-calon stpm 2010

0
10:36 PM Wednesday, February 16, 2011
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


apa khabar anda hari ini? mulai daripada saat ini aku bertekad untuk mengeluarkan post dalam bahasa melayu yang agak betul.hehe..kenapa? sebab aku telah di tegur oleh seorang blogger merangkap sahabat aku sendiri..hahaha...
http://www.emocutez.com


baiklah...berbalik kepada topik sebenar...
saya percaya ramai yang sudah mendengar tarikh keputusan STPM 2010 akan diumumkan pada 21 FEBRUARY 2011 ini..pasti sudah ramai di luar sana yang berdebar-debar menanti ketibaan tarikh keramat tersebut termasuklah guru-guru, ibu bapa dan saudara-mara yang pasti sudah tidak sabar menunggu keputusan tersebut keluar bahkan ada yang mengalahkan calon itu sendiri..hehee
Jadi...buat calon-calon STPM 2010..banyak-banyakkanlah doa..semoga kita semua diberi kekuatan oleh yang Maha Esa, ALLAH S.W.T..
semoga kita semua dapat keputusan yang cemerlang..aaamiinnn...
(reader-reader semua pun tolonglah doakan yer??)

jadi..kalau anda semua nak cek result masing-masing..sms :

STPM <jarak> NO.IC
hantar ke 36363

ATAU PUN...

STPM <jarak> NO. IC
hantar ke 15888

ATAU PUN...
cek jer kat laman web mpm
SEMOGA KITA SEMUA DAPAT RESULT YANG CEMERLANG
p/s : KALAU result cemerlang..syukur ALHAMDULILLAH..KALAU result x berapa ok..jangan pula sampai MEROYAN..kuatkan IMAN di dada..INSYAALLAH..semua akan jadi ok..=)
 http://www.emocutez.com



daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

0 comments:

Tuesday, February 15, 2011

malaysian pay per click

2
11:10 PM Tuesday, February 15, 2011
assalamualaikum n salam sejahtera suma reader2...sda 2 3 ari aq x mgupdate blog nie..hehe..jgn2 ada yg rindu utk mgview blog aq nie...(perasaaann~~)
http://www.emocutez.com
hahahaha...hmmm..ari nie aq brniat untuk mgepost entry berkenaan duit..duit??yaaa..duit..mcm yg korg bca kat tjuk entry aq tuhh...
aq sndri pn xtaw sejauh mna kesahihan program nie sbab..aq sndiri pn masi mncuba2..hehe
knapa aq brani mncuba??jwpannya sng jerrr

sebab benda nie FREE!!

apa yg aq perlu buat cuma perlu klik iklan dgan cara yg BETUL..kalo salah klik..xda la duit..

BETUL KA BENDA NIE??

ntah lar..hehehe
apa2 pun...slamat mencuba~~~
sila klik sini jika anda ingin tahu lebih lanjut
 lepas tue..anda cuma perlu register sebagai ahli yg FREE
p/s : jgn lupa nama referral anda ialah qila209 =P

2 comments:

Sunday, February 13, 2011

sekali bercinta....biarlah sampai ke syurga...

0
9:51 AM Sunday, February 13, 2011
“ Wahai Manusia! Sesungguhnya telah Kami ciptakan kamu daripada Lelaki dan perempuan, kemudian kami jadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku agar kamu saling mengenal. Sesungguhnya yang paling mulia di sisi Allah ialah orang yang paling bertaqwa. Sungguh Allah Maha Mengetahui dan Maha Teliti.” (al hujurat:13)

Hai! Assalamu’alaikum, boleh berkenalan?” sapa sang buaya kepada sang kancil sambil tersengih2 menguntum senyum. “Kalau tak jawab dosa..” tambah encik buaya lagi, masih lagi menyimpul senyuman ala-ala sang kambing, dan si kancil yang lemah terus terpukau mendekati. Bermulalah ikatan teman tapi mesra antara si buaya dan si kancil. Ke sana ke sini pasti bersama, dan kadang-kadang berdua…

Ya beberapa hari lagi Valentine’s day a.k.a hari ‘menternak kasih’ akan menjelma, pasti sang2 buaya dan sang2 kancil yang lemah itu sudah bersiap sedia menyambut kawan mereka yang satu itu. Maka lakulah kedai2 bunga di jalan-jalan dan cepat pula kehabisan stok penjual2 coklat. Ya inilah masanya kata si penjual tanpa terfikir mereka turut serta dalam cerita itu.

Bersuka-sukalah sang buaya dengan kekasihnya sang kancil di hari itu walaupun menyalahi logik bagaimana sang buaya dan sang kancil boleh bersatu? Tapi itulah keajaibannya, sang buaya itu memiliki sesuatu yang menambat hati sang kancil. No wonder la kata si putih dari dunia sana sang kancil tak nak berenggang dengan sang buaya. Hebat..!

Asyik dalam buaian..tanpa di duga, sang buaya dan sang kancil yang lemah itu disapa sang lebah madu yang terbang dengan madu2nya. “Assalamu’alaikum, boleh berkenalan?” sapa sang lebah madu tersenyum dalam ketegasan. “Kalau tak jawab dosa..” kata sang lebah madu lagi, masih lagi dengan senyuman lekat di bibir. Sang buaya dan sang kancil kaku mencari helah. Hendak lari? Aah sang lebah madu terlalu ramai! Hendak terjun? Komfom tak berani. Selisih malaikat 44 kata mereka..

“Wahai anakku sang lebah madu” sapa si ayah sang lebah madu suatu ketika dahulu. “Kalau anakku mencari teman hidup dari lorong hitam pasti kamu akan berjumpa dengan si teman hidup produk si lorong hitam dan kalau kamu mencari dari lorong putih Insya’allah kamu akan bertemu pula dengan produk si lorong putih” sambung si ayah sang lebah madu. Si lebah madu tersentak dari lamunan. Benar kata ayah sang lebah madu. “Sekali berkasih biarlah sampai ke Syurga” noktah sang lebah madu.

Pandang jangan dengan nafsu wahai sang penjejak cinta, kerana ia selalu hadir melulu. Pandang jangan dengan mata sahaja wahai sang pencinta, kerana ia selalu hadir menipu. Pandang jangan melalui akal semata wahai pendukung cinta, kerana ia selalu disapa salah. Pandanglah dengan mata hati yang bersih wahai perindu cinta, kerana hati yang bersih itu Insya’allah menghadirkan cinta hakiki. “Sekali berkasih biarlah sampai ke syurga”..

Tamatlah sudah kisah sang buaya, sang kancil, si penjual bunga dan coklat, sang lebah madu dan askar-askarnya, dan si ayah sang lebah madu. Carilah kasih sayang itu di denai yang betul kerana selalunya kesilapan hari ini kerap menghantui perjalanan di hari akan datang. Ingatlah pesan sang lebah madu, “Sekali berkasih biarlah sampai ke syurga”..
P/s: Majlis Fatwa Kebangsaan dan Negeri-Negeri Malaysia telah mengharamkan sambutan Valentine’s day a.k.a Hari Kekasih. Jauhilah dari setiap inci yang mendekatkan kita ke arahnya. Even with a single word!

Cerita ini diolah daripada Tazkirah yang disampaikan oleh al-fadhil Ustaz Hasrizal Abdul Jamil bersempena Karnival Keluarga Sakinah anjuran bersama pelbagai Ngo dan agensi2 kerajaan di Negeri Bawah Bayu. Kredit untuk beliau, penganjur2 dan peserta2 sekalian. Jazakallahu khairan Kathira.

kesimpulannya.....
originally wrote by : Hisham Tahir

0 comments:

Wednesday, February 9, 2011

jom buang toksin sama-sama!!!

3
10:38 PM Wednesday, February 9, 2011
Sebelum anda teruskan niat membaca entri ini, sila tanya diri anda sendiri, brapa kali anda bersenam dalam seminggu? or lebih sesuai..dalam sebulan??

haaa..aq pasti..mesti ada antara korang yg x brapa nak brkesempatan ntuk bersenam disebabkan kesibukan yg melanda hari2 korang. bila dah lama x bersenam korang mula risau dgan tahap kesihatan korang, dah brapa banyak lah lemak yg mginap dalam bdan korang..maka terdetiklah di hati korang untuk menimbang berat korang di atas penimbang berat digital or analog korang 2..maka korang pun menjeritlah.."MAAAKKKKK OOOOIIIII!!!!BERATNYER AKU!!!TIDAAAAAAAKKKKKK!!!!!!!!!!
hahaahahhaha....maka korang pun ambil langkah yg strusnya..korang pun start berdiet akibat  x masa untuk bersenam untuk mengurangkan berat di samping korang memang malas nak bersenam..sehinggalah pada satu hari korang tiba2 jatuh sakit....

SUSAH YERK??

http://www.emocutez.comso, mcm mna cara mudah untuk membantu kita mnjaga kesihatan selain bersenam? hmm..aq ada cadangan..maybe korang dah pernah dengar tapi korang x pernah cuba untuk mencuba..






heee..DETOX FOOT PADS nie memang banyak kelebihannya..selain pengaplikasiannya yang cukup mudah, benda nie turut menyelesaikan masalah-masalah yg korang hadapi. antaranya ialah: 

*Membuang Toksin / racun dlm badan, lebihan air dan cegah bau kaki*
* Membuatkan badan lebih bertenaga*
* Mengurangkan alergi, sakit sendi*
* Melegakan sakit kepala, migrain atau stress*
* Menormalkan tekanan darah dan aliran darah*
*Menguatkan sistem imun badan*
* Mengurangkan sembelit dan kembung perut*
* Membantu mengurangkan masalah jerawat / resdung*
* Mengurangkan Diabetes, masalah kegemukan*
* Mengatasi masalah sukar tidur*
* Berpanjangan menggunakan ubat*
* Bekerja dengan bahan kimia seperti cat, larutan pembersih*
* Menyegarkan badan*
* Mengurangkan sakit sendi, gout*
* Juga untuk kegunaan di perut*


nie detox b4 d pakai


nie detox after d pki
kalo korang ingin try n test benda nie..contact jak aq d blog nie..insyaALLAH d layan bah kalo ko..hehee..untuk korang2 yg tgal area2 KK jak lar n yg brdekatan..hee

p/s : aq dah cuba..korang bila lagi??

3 comments:

boring tahap maksima

0
10:31 PM
di sebabkan aku boring n di paksa2 oleh kawan, aQilaH...utk post2..jd aku pun mcoret2 ntah apa2 ni..hmm, actually aku tda idea..tp apa ble wat..antam sajalah..lg pun, aku juz m'cuba..m'try.. dan m'test..almaklumla..ni kali ptama aku mgepost..huhauahuahua..mgarut jak lbih kan?? hmm..drpd aku mgarut ntah apa2..bgus aku bg tips kat sni..hee:)..mnala tau ada bdak2 spm ka pmr ka yg view2 blog ni..jd,ada jg ilmu pgetahuan yg dorg dpt sket..hee..tips arinie yelarr...bkenaan ksalahan yg sering dilakukan dan sterusnya mrosakkan BM(bhsa melayu)..hehee..aku pun mrosakkan jg..sbb gna bhsa sgkatn..hee..pgunaan pkataan 'kerana' dan 'sebab' sering disalah pakai.'kerana' digunakan bagi maksud "alasan" dan "rasional"..manakala 'sebab' pula digunakan bagi maksud "faktor penyebab" dan "punca"...hehehe..itu la tips ptama aku..sekian..

0 comments:

Tuesday, February 8, 2011

Pokok Kapal Terbang

0
8:58 PM Tuesday, February 8, 2011
http://www.emocutez.comPokok Kapal Terbang??? Menatang apa tuh?? haaa..untuk pengetahuan korang sumer..aq pun baru taw akan kewujudan pokok ne. maybe ramai yang dah taw tapi aq blum taw..al-maklumlah..ketinggalan zaman ultraman..hehehe...

okeh..Pokok Kapal Terbang a.k.a  Pokok Jepun a.k.a Pokok Jerman merupakan tumbuhan yang tergolong kumpulan rumpai. Biasanya kalo Pak Tani or Pak Kebun or Pak Dusun nampak..dorang sembelih jak pokok nie sebab mengganggu kegiatan harian tanaman dorang..hehehe..kira macam tumbuhan parasit lar...

itu menurut pandangan Pak Tani dan yang sekapal dengan beliau..dari sudut pandangan para saintis..tumbuhan nie sangatlah berguna untuk menyembuhkan luka-luka yang kecik..haaa..hebat x?? pokok yang dianggap parasit nie rupanya ada kelebihannya..macam yg orang tua2 cakap.."air yang tenang jangan disangka tiada crocodile"..(ada kaitan kah??sah x pass SPM..hahahahha)
http://www.emocutez.com

Tumbuhan ini asalnya daripada Hindi Timur, Amerika Tengah dan Amerika Selatan. Tumbuhan ini dikelaskan sebagai tumbuhan rumpai dan adalah dari Famili Asteraceae, Compositae. Nama tumbuhan ini dalam Bahasa Melayu adalah Pokok Kapal Terbang, Pokok Jerman ataupun pokok Jepun. Nama-nama lain tumbuhan ini adalah Osmia odorata, Chromolaena odorata, Siam Weed, Christmas Bush, Bitter Bush dan Baby Tea. Tumbuhan ini mempunyai batang bebusa dan boleh mencapai ketinggian 2.5 meter. Daunnya mempunyai bau. Daun dan bunga diguna untuk merawat luka dan sebagai racun serangga.

AWAS!!!! 

Keseluruhan pokok ini beracun dan boleh memudaratkan. Bahan aktif keracunan adalah Alkaloid pyrolizidin berserta dengan bahan-bahan α-pinen, ß-cubebene, 7- dan 9-Angeloylretroneecine, intermedine, riderine dan 3'-acetylrinderine.

Kesan Keracunan boleh menyebabkan kerosakan pada hati terutamanya di kalangan kanak-kanak. Keracunan ini boleh dipindahkan daripada ibu kepada anak dalam kandungan melalui uri. Sintom keracunan dapat dikesan setelah beberapa hari dan biasanya dikesan dengan kejadian sakit perut yang kuat, muntah-muntah dan bengkak hati.





p/s : kalo nak guna hati-hati yerk?? aq x bertanggungjawab atas segala yang bakal terjadi..hehehehe

0 comments:

Sunday, February 6, 2011

Sollu 'ala RasululLah

0
10:00 PM Sunday, February 6, 2011


BINNABIL HUDA

Binnabil huda Ya Rasulussalam
Wayamursala rahmatan lil anam
'Alaikassolatu wa'alaikassalam
Wasohbika wattabi'inal kirom

Binnabil huda nahnu jundul huda
Sanabqi 'alal 'ahdi tulul mada
Bazzhalnaddima wartadhoinar-roda
Li nashril huda Ya Rasulussalam

Ya Mustofa Rasullallah
Ya Sanadi Ya Sayyidi
Sollu..
Sollu, sollu, sollu..

Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa aalihi Muhammad
Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa sohbihi Muhammad

Binnabil huda nahnu jundul huda
Sanabqi 'alal 'ahdi tulul mada
Bazzhalnaddima wartadhoinar-roda
Li nashril huda Ya Rasulussalam

Ya Shafi'ie Khuz biyadi
Ya Rasullallah, Habiballah
Huwal Hadil Basyir

Sollu..
sollu, sollu, sollu..

Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa aalihi Muhammad
Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa sohbihi Muhammad

Shafi'una..shafi'una..shafi'una..shafi'una..
Rasulallah..
Habiballah..
Nabiyallah..
Sofiyallah..
Rasulullah..

Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa aalihi Muhammad
Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa sohbihi Muhammad

Allahumma solli wassallim 'ala sayyidina Muhammad
wa aalihi Muhammad

0 comments:

Kalah Lagi??hmmmm

0
3:05 PM
Di hari Ahad yang free nie, bagi mengisi kekosongan tersebut aq pun luangkanlah masa bersama my little brader yang tercinta..cheeewaaahhh!!hahaha..hmm.. citernya camnie..dah nama pun penggila game kan..so, kami habiskan masa untuk main PS2..hee..kali nie aq lawan bola ngan my little bro..and like always..aq kalah lagi..tapi ada menang skali..kira ok lah tu kan??hahahaa...apa2 pun..i will not stop trying to defeat my little bro..!!http://www.emocutez.com


0 comments:

Saturday, February 5, 2011

Main Game Sampai Pening (*_*)

4
11:38 PM Saturday, February 5, 2011

Salah satu hobi yang paling aq gemari adalah main video game. Tidak kiralah game apa pun..yang penting best!! Antara game yang aq paling minat adalah game kat atas tue..GTA SAN ANDREAS..huuu..aq kalo main game nie memang dari pagi sampai ke malam..xkan berenti sampailah aq pening..dan sekarang..aq da tamat maen game nie..hee

Game nie secara ringkasnya menuntut player2 untuk memegang watak CJ atau pun Carl Johnson yang baru kluar penjara untuk menolong "homie"nya untuk merampas balik territory dorang nie. So, banyak la mission2 yang perlu dilaksanakan..dan yang palin susah.."Supply Lines"..aq berenti maen game nie kejap disebabkan kesusahan mission nie lar..huuuhhh
 
ne la misi Supply Lines tue..b4 tgok video nie..turn off background music dulu yerk??=P

http://www.emocutez.comGame nie memang sesuai untuk dimain oleh orang2 yang keboringan macam aq..hehehe..game nie nampak agak sukar..tapi tidak bagi aq..SEBAB...haaa..nie la secret yang aq nak bagitaw nie..heee...apa dia???

CHEAT FOR PS2

Weapons Package #1IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Brass Knuckles, Bat, 9mm, Shotgun, Micro MP5, AK-47, Rifle, Rocket Launcher, Molotovs, Spray Can.
Weapons Package #2IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Knife, Desert Eagle, Sawed-Off, Tec-9, M4, Sniper Rifle, Flame Thrower, Grenades, Fire Estinguisher.
Weapons Package #3IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Chainsaw, Silenced 9mm, Spaz, MP5, M4, Sniper Rifle, Heat Seaking Rocket Laucher, Remote Explosives.
$250,000 & Full Health & ArmorIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Infinite Health *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Makes you mostly bulletproof, and fire, punches and melee attacks don't hurt you anymore. You can still be hurt by explosions, falling, getting run over, and drowning.
Infinite AmmoIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Infinite Oxygen (Lung Capacity) *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Swim underwater and never have to worry about drowning!
Commit SuicideIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Adrenaline Mode *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Never Get Hungry *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Hitman level in all weaponsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Automatically gives you the hitman level for all weapons.
Never WantedIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Wanted level never increases. Doesn't erase stars you already have.
6 Star Wanted Level *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Lower Wanted LevelIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Decreases the wanted level by decrements of 2 each time the the code is used.
Recruit Anyone (9MM) *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Recruit normal pedestrians into your gang. If they don't normally have a weapon, they'll carry a 9mm.
Maximum Vehicle StatsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Maximum RespectIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Maximum Sex AppealIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Recruit Anyone (Rocket Launcher) *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Recruits get rocket launchers if they don't already have weapons.
Increase Wanted LevelIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Increases the wanted level by increments of 2 each time the the code is used.
Really Fat CJIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Fat level for CJ goes to maximum.
Really Skinny CJIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Muscle and fat levels are dropped to zero.
Really Muscled CJIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Muscle level for CJ goes to maximum.
Gangs Control the Streets *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Streets deserted except for gunmen fighting in the streets. No cops or regular citizens. No traffic except in gang territories.
Gang Members Everywhere *IMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Gangs will appear all over the state, even in areas where you wouldn't normally expect to find them (Ballas in Las Venturas, for example). Similar to the 'Gangs Rule the Streets' cheat, except pedestrians are basically "replaced" by gangsters, so they drive around etc aswell.



HunterIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
TankerIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Dozer *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
JetpackIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
ParachuteIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
KatanaIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Rhino/TankIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
RangerIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
CaddyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Hotring Racer 1IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Hotring Racer 2IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Bloodring BangerIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Stretch LimoIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Romero's HearseIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
TrashmasterIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
QuadIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
HydraIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
VortexIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Monster TruckIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Stunt PlaneIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE


All cars have nitrosIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Cars float away *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Bump into another vehicle and it will rise into the air and float away. It will float in whichever direction you hit it from, and the angle at which it floats depends on the force you hit it at.
Traffic is country vehicles *IMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
All traffic is replaced with vehicles normally found in the countryside.
Traffic is country vehicles (minus hillbilly gear)IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
This is the same as the other 'traffic is country vehicles' cheat, although you don't recieve the hillbilly gear.
Traffic is crap carsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Invisible CarsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
All vehicles invisible except motorbikes (only the wheels are invisible).
Improved Handling
(Hit R3 to jump)
IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Faster CarsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Aggressive TrafficIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Reduced Traffic *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
No peds and only an occasional car on the street. Parked cars still spawn. Great for cruising. Still enough cars that you're not totally stranded if you wreck your ride.
Drive on WaterIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Destroy all vehiclesIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Taxis have nitrous *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Cannot be turned off. When code is typed in a second time, the "cheat activated" text is again displayed.
Fast/Rare cars appear regularly *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Black TrafficIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Pink TrafficIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Traffic Lights GreenIMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Cars Fly *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
But not like they did in Vice City. The controls are more accurate, and the whole process is just like flying a normal plane.
Boats FlyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Vehicle of DeathIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Any vehicle the player is using becomes invincible and gains the ability to instantly destroy anything it touches.
Massive Bunny HopsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
CJ has the ability to bunny hop on the BMX over massive distances.


Chaos ModeIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Pedestrians riot, just like they do in the final mission strand. Houses are on fire, people run down the streets carrying TV's and so on..
Elvis is aliveIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
All pedestrians are Elvis.
Peds Attack (Guns)IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Ninja Theme *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Peds are all Asian dudes with katanas. Traffic is black PCJ-600's, and BF-400's, and FCR-900's. Even cop cars are all black. Get katana.
Funhouse Theme *IMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
CJ's appearance changes - a clown nose appears, red hair etc. Pedestrians are replaced with cluckin' bell/well stacked pizza/burger shot workers, and so on. Ice cream vans are seen regularly, and more..
Slut Magnet *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Attract sluts with sex toys & get gimp suit.
Full Weapon Aiming Whilst Driving *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Aim and shoot at passing pedestrians/vehicles, just like your homies would during drive-by shootings.
Peds Come After YouIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Pedestrians RiotIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Pedestrians Carry WeaponsIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Move FastIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Jump HighIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
CJ can now jump 10 times as high as before. Falling down will deduct from health.
Mega Punch *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Punches send people flying into the next block. One hit kills. Watch out, peds have it too!
Beach PartyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Pedestrians turn into girls wearing swimsuits. Vehicles are also beach style and CJ will be dressed in shorts and sandals.



Orange Sky *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Just like those early preview screens they released, like the one where Carl has a giant hand. This cheat locks the clock at 21:00.
Speed Up ClockIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Slow Down ClockIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
SunnyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Really SunnyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
CloudyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Cloudy #2IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
FoggyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
StormyIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Sandstorm *IMAGE IMAGEIMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Always Midnight *IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE IMAGE
Clock stopped at 00:00. Weird sudden weather changes. If you kill yourself, the time stays at 12:00.






http://www.emocutez.comHahahahaha...itu la rahsia aq...tapi nie untuk ps2 jak..kalo PC..ada lagi..tapi korang carilah sendiri..hehe..pas nie korang boleh try maen plak...=)

nie la watak utama "Carl Johnson"
nie plak bradernya.."Sweets"
si traitor 1 "Ryder"
si traitor 2 "Smoke"
http://www.emocutez.comp/s: jangan main sampai lupa tanggungjawab..heee...game banyak da "khatam", Quran bila nak khatam??

4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...