Sunday, December 30, 2012

Nervous?

0
12:16 AM Sunday, December 30, 2012
Ko percaya tak?
Ko xkan pikir sgt pasal exam kecuali sehari sebelum paper tu berlangsung

Ko percaya tak?
Ko lagi rajin buka internet dari buka buku and study

Ko percaya tak?
Sekarang ko tengah malas nak study

Ko percaya tak?
Masa ko lagi banyak habis dengan benda2 xda pekdah

Ko percaya tak?
Malam sebelum exam ko akan tetiba rajin belajar

Ko percaya tak?
Tetiba ko bangun lebih awal dari biasa bila hari exam

Ko percaya tak?
Masa masuk dewan exam dada ko da dup dap dup dap

Ko percaya tak?
Masa tunggu arahan examiner untuk jawab soklan jantung ko dupdap dupdap 10x lebih kencang

Ko percaya tak?
Masa ko buka paper exam nervous ko da hilang tetiba

Ko percaya tak?
Tetiba ko dapat jawab semua soalan walaupun ko taw jawapan tu x betul

Ko percaya tak?
Lepas 2 jam exam pun tamat......

Ko percaya tak?
Ko da baca post ni sampai habis

Lagi...........

Ko percaya tak?
Orang yang type post ni comel
Orang yang baca post ni..emm..pun comel

Ko percaya tak?
Masa ko da terbuang da ni

DAH DAH..PEGI STUDY!

0 comments:

Friday, December 28, 2012

And The War Shall Begin

0
11:40 AM Friday, December 28, 2012
Whether you are prepared or not..you must faced it
Scared? Then be prepared!
I know you can do it!
Go Qila Go!!
hehehe

29 Dis 2012 : Computer Application for Language and Literature
30 Dis 2012 : Bahasa Melayu Kerjaya
4 Jan 2013   : History of Arabic Literature
10 Jan 2013 : Arabic Syntax I
12 Jan 2013 : Advanced Arabic Language
13 Jan 2013 : Arabic Morphology I
14 Jan 2013 : balik kampung~~~ooooo balik kampung~~

0 comments:

Tuesday, December 25, 2012

Stand Up For What You Believed

0
12:48 AM Tuesday, December 25, 2012
This is just curiosity
So let it be and take it easy
Don't bother if it's not worthy
You know there's a sincerity
Doesn't mean you have to do charity
Nor you have to be extra ordinary

Not everyone would be pleased
Doesn't matter how many times you tried
Maybe they're just blind and deaf
It's not them to be praised
But it's what yours to be honored
If it's worth to be fight of
Then be it
Because you should stand up for what you believed


0 comments:

Adoi =,=

0
12:18 AM
Assalamualaikum semua :)

Semalam adalah hari yang sangat memenatkan..actually xda la "sangat" pun..haha..tapi agak penat juga la..seharian bjalan..maw tcabut juga kaki ni =,=

Orait..seawal jam9 am lebih..aq n kak rara bgerak pegi JPN Wangsa Maju at Wisma Rampai..mo kasi kwn dy wat passport..perrgghhh..ramai gila2 orang..dipendekkan cerita..hampir 5 jam menghabiskan masa di sana ja..start dari tunggu number dipanggil..sampai la collect passport tu..mmg boring..haha

Lepas tu..kitorang (forgot to mention..adik kak rara ada sekali..so kami bertiga) nk g Wangsa Walk..tengok at signboard.."ph..depan tu ja..bole la ni jalan kaki" hahaha..jalan2 punya jalan..(lebih stgah jam bjln kaki) ingatkan dekat..mak aaihhhh..jauh gila..abes lenguh kaki aq..hahaha..lawak sungguh bila pikir balik >.<

Pa2 pun..hari ni aq da cipta rekod baru..xpnah lagi wat mcm tu..so..tahniah Qila..!hahaha

0 comments:

Saturday, December 22, 2012

The Answer

2
6:25 PM Saturday, December 22, 2012
Kita main tarik tali
Tapi hairan kenapa tidak berganjak
Aku lihat..kau juga lihat
Aku tunggu..kau juga sama..
Ego? Ya! Mungkin itu jawapannya

Aku tidak harap untuk yang sama
Aku cuma tunggu jelasnya
Tapi rupanya masih samar-samar
Biar..mungkin waktu boleh merubah segala
Atau mungkin juga tidak
Ya..kita tunggu dan lihat

Bunuh saja yang lama
Usah biar terus jadi racun
Tapi mungkin perlu disimpan sedikit
Ada gunanya di kemudian hari
Tapi simpan biar selamat

Aku tahu ada rasa sama
Tapi mungkin kita biar rahsia
Jarang kita bicara
Atau mungkin saja tidak terluah

Ego? Ya! Mungkin itu jawapannya...

2 comments:

Thursday, December 20, 2012

Aku Rasa...?

0
11:21 PM Thursday, December 20, 2012
Tengah2 merilekkn diri kejap dari mghafal..
tetiba tpikir..actually dulu pun ada tpkir juga..

bolekah aq jadi kaka yg baik?
hahahahahahaaha..ok lawak!

kesian adik aq..hahaha

*keep thinking...keep smiling >_<
well..actually laughing..hahahahaa

0 comments:

Move On

0
6:27 PM
Hobi pelik aq : b'ckp sorang diri

I never take things seriously..that's why I didn't think much when there's a problem..but sometimes I will think about it..over and over again..until at one point..I feel like..( =,= ) <---mcm tu la..pndi2 la describe sendiri..hahaha

Aq slalu bagitaw diri aq..

......Dalam hidup ni ada benda yang kita perlu lepaskan......
...Untuk kita teruskan perjalanan...
....Ada juga yang perlu kita simpan...
......Untuk kita jadikan pengajaran......


0 comments:

It's Me Actually

0
6:03 PM
Teruk..!
Hari ni da officially abis kelas..tapi esok n minggu depan ada kelas ganti..
Apa yang teruk?? Well obviously not the replacement class..

It's me actually..
Qila,
Sila review apa yg ko buat satu sem ni...
I'm not sure aq bole dpt 3.00 ke ats sem ni..
Well it's true x bole give up awal2..aq bole dpt..tapi aq kena jawab suma soalan final ngn betul..which mean, aq mesti dapat full marks..which is...mustahil =,=

Dunno..sem ni rasa sgt lost..
Too many things happened maybe?
Entahlah..in the end suma 2 cuma akn jadi satu alasan..right?

*I'm so disappointed with myself...


0 comments:

Tuesday, December 18, 2012

Blogspot?

0
3:02 PM Tuesday, December 18, 2012
Salam..

Hari ni kelas computer ustaz ajar cmana mo wat blog..huhuu..
well..opkos la aq duduk diam2 ja d blkg..tmbhan lagi aq on9 guna laptop sndiri..hua3

Sedikit info
2 laman web yg famous untuk wat blog ialah BLOGSPOT (mcm yg korg tgh baca ni)


satu lagi is WORDPRESS



ok bye..kawan2 yg lain..welcome to the blog ;)

0 comments:

Monday, December 17, 2012

Selesai!....Really??

0
5:45 PM Monday, December 17, 2012
Alhamdulillah...
Temuduga BM da setel..
cekgu siap puji lagi..hua3..
padahal aq rasa bterabur betul wat presentation tadi..huhu
Tapi cekgu puji soklan2 yg group aq wat..
so kira ok la..

SELESAI :)

but WAIT!
tsskkk..tetiba kelas adab tdi ustaz ckp..
betulkan esaimen kamu semua..hantar rabu ni
=,=   ??????
napa  ust x ckp awal2?huhuhu

*perggghhh..berasap la aq minggu ni! |+.+|
Final da x lama...aq da ready ka...?

0 comments:

Sunday, December 16, 2012

New Look!

2
1:39 AM Sunday, December 16, 2012
Apakah??
haha..esaimen x setel lagi tapi aq sibuk wat benda lain..hew3
As always...
Kalo benda2 yg computer-related ni mmg kdg2 smpi sggup x tdur..
Tapi kalo esaimen n yang sama waktu dgnnya?? hohoho =,=
by the way..this is not final..
ada yg perlu aq ubah lagi..
tapi nnti laa..
kalo asik wat blog ni smpi bila2 keja aq x siap..huhh

I Like This! :)



2 comments:

Wednesday, December 5, 2012

Jalan-jalan

4
11:51 PM Wednesday, December 5, 2012
Assalamualaikum semua! :D
hari ni aq skip kelas sekali lagi..hoho..2 kelas
Kelas ptg cancel..so kira ok jgak la..x la rugi sgt..hehe
tdi gerak dri uia around 11am..
pegi jumpa my brader n his wife
jenuh aq cari hotel yg dorg stay..Alhamdulillah..jumpa jgak..2 pun lpas tnya org d sekeliling..huhu
then kna jdi tkg agkt brg
x kesah pun..sbb my sister in law tgh pregnant..xbole la agkt berat2 kn..hee

so tadi round KLCC..masuk Aquaria..
aku, abg aku, his wife, n adik kakak ipar aq tu
second time masuk Aquaria..
best wa cakap lu..sbb aq masuk sana mmg fully sponsored..hahaha..dulu pun camtu :D

then aq g LCCT hntr my bro n his wife..
sampai UIA  dkt kul11..huhu
Alhamdulillah slamat smpi..hihi

#Saya dapat cokelat Daim dari abg saya :D (actually I ask for it :P )

4 comments:

Friday, November 30, 2012

Kembali

0
4:35 AM Friday, November 30, 2012
Allah...!
Pagi Jumaat..penghulu segala hari...

Terkejut bila dpt kol jam4 tdi..dlm mamai 2 aq agkt call 2..
"Qila..ayah akak da meninggal..."
Innalillahi wa inna ilaihi roji'uun..aq yg masih mamai trus t'sentak tym 2 jgak..
Couldn't speak more...
"kak myra..sabar k..?"

After she called me..aq nk tido balik da x dpt..sedih..risau..simpati..suma mix skali..
Kalo aq da rasa mcm 2..lebih lgi la org yg mengalami.. - semoga akak n keluarga tabah mghadapi-

*Semoga Allah menempatkan Allahyarham dalam kalangan orang yang beriman..Aamin ya rabbal'Aalamin...*

0 comments:

Wednesday, November 28, 2012

Turun..Naik..Turun..Naik..

0
7:02 PM Wednesday, November 28, 2012
Turun naik..
Turun naik..
Bengkok...lurus..
Senget..
Oppsss.., masuk lubang!
ADOI..sakit



*Hidup bukan untuk senang sokmo.."Hidup kalo xde masalah..baik xpyh hidup" -Friend's of Mine Quote-
Adat laa..bila ada problem kita tension..asik2 "hmmmpphhhh".."sigh".."haddooooiiiii"..dan yg sama waktu dengannya.. :)

Tapi tahukah anda? mengeluh 2 x baik..huhu..aq pon selalu mengeluh..x baik okay? Islam x suruh..

Kita rilek..kita cool down..settle sebaik mungkin..InSyaAllah suma akan okay..instead of mengeluh yg x sudah2 tu..why not we say "Alhamdulillah 'ala kulli hal" kan lebih molek..hehe :D

0 comments:

Tuesday, November 27, 2012

Erti Cinta...?

2
4:32 PM Tuesday, November 27, 2012
Seorang wanita tua ditanya..apakah maksud cinta?
Maka dia menjawab:

Pertama kali aku mendengar perkataan cinta ketika aku kecil, dan ia diungkapkan oleh ibuku..ibu menciumku dan mengatakan (Ibu sayang kamu)..
Maka aku katakan : Cinta itu keamanan dan kehangatan

Ketika aku remaja aku mendapat surat di bawah pintu daripada anak jiranku. Tertulis di dalamnya namaku dan (Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu keberanian dan kegilaan

Ketika aku telah bertunang..tunangku berkata padaku (Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu cita-cita, harapan dan keinginan

Ketika aku telah berkahwin..suamiku mengatakan padaku..(Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu kerinduan, kesungguhan dan satu nostalgia

Dan ketika dia pulang ke rumah dan menikmati hidangan yang aku sediakan lalu mengungkapkan (Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu adalah rasa syukur dan penghargaan

Masa berlalu..kepalaku sudah beruban..suamiku mengusap kepalaku dan berkata (Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu belas kasihan dan kebaikan

Kami semakin berumur..dan setiap kali ia mengatakan (Aku Cinta Kamu)
Maka aku katakan : Cinta itu kesetian..kebenaran..dan keikhlasan...

سُئلت امرأة عجوز عن الحب و ما هو معناه؟؟

فأجابت:

أول مرة سمعت تلك الكلمة كنت طفلة صغيرة و كانت من والدتي حينما قبلتني وقالت اني أحبك 
فقلت الحب هو الامان وحضن دافيء

وعندما بلغت سن الرشد وجاءتني رسالة تحت الباب من ابن الجيران مكتوب عليها اسمى وبداخلها اني أحبك 
فقلت الحب هو الجرأة والجنون .

"وعندما تمت خطبتي قال لي خطيبي "اني أحبك
فقلت الحب طموح وأمل و ارادة.

"وعندما تزوجت قال لي زوجي "اني أحبك
فقلت الحب شوق ولهفة وحنين.

"وعندما عاد من الخارج و وجد المائدة جيدة والبيت منظم قال لي "اني أحبك
فقلت الحب شكر و تقدير.

و مرت السنين و تسرب الشعر الابيض الى رأسي ، نظر زوجى للشعر الابيض و قال اني أحبك
فقلت الحب رحمة وعطف.

"طال العمر وصرنا عجوزين و كل مرة يقول "اني أحبك
فقلت الحب وفاء وصدق واخلاص





2 comments:

Wednesday, October 31, 2012

Complicated Stage of Teenagers Life

2
5:01 PM Wednesday, October 31, 2012
Assalamualaikum...

Wahh tajuukk.....gittuuueewww~!
Macam mo story pnjg kan? tapi actually mo type sket jak...

What would you do....

When someone like you, but you don't like him..
Because you like someone else..
The one that you like..ask you to accept the one that like you..
Without knowing that you like him....
Make it even more complicated..
The one that you like is not available anymore...

-Question Mark (?)

This is crazy.....ok bye  :)

2 comments:

Monday, October 29, 2012

Pengalaman Yang "Awesome"

0
2:32 AM Monday, October 29, 2012
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...

Setelah sekian lama..maka hari ini aq meng'update' post baru lagi.. :)

Salam Aidiladha..(agak lambat..tapi xpa lah..hehe)
Raya haji tahun ni memang awesome (sbb terpaksa sambut raya di airport =.=) 
4 hari di Pu;au Mabul 2 hari di Tawau 1 malam di rumah (Kota Kinabalu)
Details? Here we go..

Cuti midsem seminggu aq join program MISI Club..kitorang pegi Pulau Mabul..mmg awesome!! Cantik betul pemandangan..Subhanallah..aq 1st tym smpai Mabul..ksian juga org2 sana..serba-serbi kekurangan..mmg dorg perlukn perhatian..syukur masih ada pihak yg prihatin :)

 Best.Awesome.Incredible and yg sewaktu dgnnya..haha..byk benda yg aq dpat dari program ni..yang paling best..kawan2 baru..Alhamdulillah..jumpa dgn org yg baik2..semoga ukhuwah kami kekal kerana Allah..the best team ever ;)

Qila.Sabrina.Ima.Rara.Awin.Fiq.Salam.Ejam.Badran.Ajib.Redza.Nik  
Setiap masa mesti akan bergelak ketawa..(bila wat keja serius la) mmg best..Thank you family M2M 2012 :)

Kitorang prgrm 4 hari..22-25

25 Oktober 2012
Bertolak dari Pulau Mabul pd jam10 pagi..naik speed boat..tym 2 cuaca x brapa ok..hujan..aq duduk d bhgian blakang..tgah best2 menikmati angin laut..SPLASSHHHH...habis basah aq kena ombak..hadui..(lepas juga niat mo mndi laut..ahahaha)

Sampai Tawau singgah rumah Kak Rara..lunch sana..around 3pm kluar round2 Tawau..

7pm : Bertolak ke Airport Tawau..(mo balik suda..yeaahhh..sok raya!! ^_^ )

9pm : Masuk dalam tggu boarding..tiba2 ada pengumuman flight delay..( haduiii..xpa..tggu ja la..)

waiting...waiting...waiting...

11pm : Ding dong.."Penerbangan AK6129 ke Kota Kinabalu telah dibatalkan...." (What the??? uwaaaaaa..) <-----------masa ni smua jadi stress..(oppss..4got 2 mention..aq bersama dgn 3 org yg lain mnggu flight- aq-kak win-ejam-ajib) byk flight ke KK cancel sbb KKIA ada problem..=.=

dipendekkan cerita..kami tukar flight esok mlm..9.45pm 26 Okt

Syukur kak awin ada family d Tawau..so kami tidur sana mlm 2..(rasa bsalah juga..suda la tgh mlm pegi ruma org..hmm)

Maka berayalah kami ber4 d Tawau..sob3..sadis2..

26 Oktober 2012

6.30pm : dapat msg dari AirAsia..flight delay to 10.40pm..kami start suda gelabah..kol kazen yg keja d epot..flight still byk yg delay..ada yg cancel juga..KKIA blum ok..haduiii..tpksa buat kputusan cepat..!! tggu flight yg belum pasti akn fly atau x..or naik bas ke KK..?
7.30pm : decision made! kami naik bas..mmg kelam kabut tym 2..sbb bas last jm8 mlm..n bas mmg x byk yg jln mlm 2..cuma doa ja yg mmpu..hrp2 still ada seat kosong...

8pm : sampai d terminal bas..bas pun mo jln suda..Alhamdulillah..ada lgi seat kosong..ckup utk 4 org..maka naik lah kami dlm bas..biarlah tiket flight 2 burn..asalkan dpt balik rumah..huhu

27 Oktober 2012
4.30am 
Setelah 9 jam lebih duduk dalam bas..akhirnya sampai juga ..Alhamdulillah..aq tumpang rumah kak awin d Tebobon..sbb family aq teda d rumah..dorg balik kg (patutnya aq ikt juga..tapi sda jdi mcm ni...sob3) sebab tu lah aq d rumah 1 mlm ja..huhu..Ejam balik Kota Belud..Ajib balik Papar..

28 Oktober 2012
11am : fly balik ke KL...huhuhuhuhuuu..penaatttt
*Maka begitulah serba sedikit cerita cuti aq kali ni..mo crita details mmg pnjg..aq pn x larat mo type..hihi..byk peristiwa lucu yg terjadi..bila igt balik mesti ketawa sorang2..hehe...

0 comments:

Wednesday, October 10, 2012

Sesuatu yang Lain

4
7:10 PM Wednesday, October 10, 2012
Assalamualaikum w.b.t...

Kadang-kadang kita tidak akan dapat mengungkapkan apa yang terbuku di hati..and as for me..memang susah untuk aq cakap kt seseorang, 'aq sayang ko' or..'saya sayang awak' and so on..
Aq lagi suka kept silent but i'll let my body moves..aisehmen..hahaha (harap korang paham apa yg aq cuba sampaikan)
The point is..bila orang 2 x brada d sekeliling kita..baru kita sedar yg actually kita syg ngn org 2..n kita really care dengan orang 2..betul x apa aq ckp ni? jika setuju sila senyum ;) bila da brada dlm keadaan ni..kita akn berhdpan dgn 2 situasi..pertama..kita memang da terlambat untuk tunjukkan yg kita memang syg dengan orang tersebut..dan kita da x bole buat apa2 lagi untuk mengubah keadaan..situasi kedua..kita masih ada peluang menunjukkan kasih sayang kita and take care of them :)
As for me..x semestinya kasih sayang tu kita buktikan dengan kata-kata..cukup dengan tindakan atau action yang sepatutnya..biar mereka yang menilai sendiri... ^_^

***semalam terasa amat janggal bila bersua muka dengan orang-orang baru..don't know how to react..sebab aq da lupa mcm mna aq deal ngan benda ni masa mula2 sampai uia..atau lebih tepat..mahallah hafsah.. =.= bole2 pulak rasa mo nanges smalam...huhuu..kesiannya aq...(hahaha..kesian ngn diri sndiri pun bolehh)***

Yang baru penyambung legasi..
Yang lama tetap dihati..
haha ;p

4 comments:

Saturday, October 6, 2012

Tutorial Download Guna Jumbofile

2
6:15 PM Saturday, October 6, 2012
Assalamualaikum...

Beberapa bulan yg lepas aq ada bgi link download filem HACKS tapi ramai yg kata x boleh donlod..maybe diorang salah tekan kot..sbb bila aq cek link 2 still ok je..so..bagi yg x taw lagi boleh tgok tutorial ni..

LANGKAH PERTAMA
Klik LINK yg aq da bagi tu

LANGKAH KEDUA
New window akan muncul..


LANGKAH 3


 Link Download akan keluar dan korang akan di "directkan" ke page ni..

 


 P/S : JANGAN TEKAN LINK DOWNLOAD YANG LAIN ;)


2 comments:

Monday, September 17, 2012

Sakit Mental...

0
9:24 PM Monday, September 17, 2012
Berita mengenai lebih 270,000 rakyat Malaysia menghidapi skizofrenia, sejenis penyakit mental tanpa menyedarinya sedikit sebanyak mengejutkan kebanyakan kita. Malah mungkin ada yang tertanya-tanya kini sama adakah kita sendiri sebahagian dari pengidap penyakit ini. Ramai yang beranggapan penyakit mental akan mengakibatkan seseorang dilihat berperangai aneh dan bertindak di luar batasan.

Pada umumnya penyakit mental boleh dibahagikan kepada dua kumpulan iaitu yang pertama penyakit psikosis.

Pada tahap teruk, seseorang yang mengalami penyakit mental psikosis mungkin kehilangan hubungan dengan alam nyata. Di antara penyakit-penyakit jenis ini termasuklah skizofrenia dan psikosis manik depresif. 

Kumpulan kedua ialah penyakit yang bukan psikosis atau neurosis. Mungkin kita pernah mengalami perasaan sedih, resah dan tertekan. Pengalaman ini merupakan pengalaman biasa dalam kehidupan kita.

Apabila perasaan biasa ini dan tingkah laku tertentu berlaku secara tidak terkawal dan berlarutan sehingga mengganggu kehidupan harian seseorang dan menjejaskan hubungan dengan orang lain, ia mungkin mengalami salah satu penyakit mental jenis ini.

0 comments:

Thursday, July 26, 2012

Full Movie Download Hanya Aku Cinta Kau Seorang

23
8:53 PM Thursday, July 26, 2012
Assalamualaikum..
Hari ni aq nk bagi link download movie, Hanya Aku Cinta Kau Seorang..huhu
This is the first time aq wat camnih..sebelum ni x pernah..
Tapi disebabkan ada orang request kt youtube..so aq pun try n test lah upload. So..enjoy~!

23 comments:

Monday, July 23, 2012

Salahkah Aku..?

0
2:12 PM Monday, July 23, 2012
ITU BUKAN AKU...

Kenapa dan mengapa?
Walau aku cuba berkata TIDAK
Tapi hati mengatakan YA..
Walau aku cuba berkata YA
Tapi hati mengatakan TIDAK

Check, scan..what else should I do? Why is the feeling dont want to go away away??(hahahaha..hamek kooo) Adess..It is not my intention to do that,..and that..and that..doesn't matter what I said to myself..it just won't go away..why I can't get rid of you hah??

Sepa xmo tengok orang yang dia sayang happy? Everyone does kan? So..why should I act like this? This is just soooooo embarassing..hahahaha..

Hmmm..maybe I have to keep silent..but the question is..can I do that?huhu..

*adakah ini kesilapan yang tidak boleh di undone?* =.=

0 comments:

Mamat Jiwang VS Minah Brutal

2
11:45 AM
* BACA !!! AKU TAHU KORANG MALAS NAK BACA SEBAB PANJANG SANGAT KAN? TAKDE TAKDE ! KENA BACA JUGA !! WAJIB BACA NI !! NICE STORY TO BE SHARED

*MAMAT JIWANG versus MINAH BRUTAL*
sweet gler kot......rugi la sapa x baca.....mai la baca ramai...

Isnin (MULA2 BERKENALAN di stesen ktm)

Mamat : Assalamualaikum.. Hai awak, saya nak berkenalan dengan awak boleh tak..?
Minah : Waa'laikumussalam.. Boleh, tapi kene jumpa mak bapak aku dulu.. Minta izin.. Kalau mak bapak aku bagi, aku on je..
Mamat : Waaa.. Boleh tahan ek awak ni.. Ok saya jumpa mak... bapak awak.. Bagi alamat rumah awak..
Minah : Ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..
Mamat : Tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati : Ceh malas betul punya minah.. Takpe2.. Waa nama NURUL IMAN.. Lembut je nama tapi perangai brutal tol..)

2 comments:

Friday, July 20, 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

2
8:44 PM Friday, July 20, 2012
Assalamualaikum readers dan salam sejahtera!

Alhamdulillahhhh...Jom ramai2 panjatkan kesyukuran kepada Allah Ta'ala..dengan izinnya kita dapat bertemu dengan Ramadhan sekali lagi pada tahun ini..Terima kasih ALLAH!!
Harapnya kita suma dapat posa full tahun ni and dapat manfaatkan bulan Ramadhan dengan sebaiknya..

Kita sedia maklum, apabila tibanya bulan Ramadhan, maka ketahuilah ini adalah satu peluang keemasan untuk semua umat Islam untuk mencari seberapa banyak pahala yang boleh dalam bulan ini. Ini hadiah SPECIAL untuk semua ;)

Selamat menjalani ibadah puasa dan selamat memburu LailatulQadar! ;)


p/s : Mood agak swing sebab saya agak kecewa dengan dia.. ;\

2 comments:

Tuesday, July 17, 2012

Sabar Itu Indah

0
6:20 PM Tuesday, July 17, 2012
Wahai hati...
Bersabarlah..
Kerana ada yang indah di sebaliknya..
Mungkin tidak terucap dengan madah kata..
Cukuplah nyata dari zahirnya..


Kadang-kadang kita rasa down..kadang-kadang kita rasa up..(ehh??) Tak kisah lah rasa apa pon..yang penting ada perasaan..muahaha


Kadang-kadang kita rasa benda tu tak betul..Tapi sebenarnya betul..
Kadang-kadang kita rasa benda tu betul..tapi sebenarnya salah..


Kadang-kadang kita ada masalah..kita lupa kita masih ada "seseorang" yang masih sudi mendengar.. 


Kadang-kadang kita tenggelam dalam emosi..kita tidak ingat kita masih punya Dia..


Kadang-kadang kita tak ingat kat Dia..tapi Dia selalu ingat kita.. BUKTI? Nasi yang kita makan tu lah..tubuh badan yang sihat tu lah..


TAPI..kita tak sedar..atau saja wat tak taw..


Kadang-kadang kita rasa kita hebat..ada rumah besar..ada keta besar..TAPI..kita tak sedar..kejap jer nikmat tu leh hilang..


*Aku tidak punya hak untuk menghukum..
*Aku juga tidak punya hak untuk memiliki..
*Aku tiada hak untuk rasa itu..


SEMUANYA MILIK ALLAH

*Janji Allah itu pasti..biarkan dunia di belakang..akhirat di depan...*

0 comments:

Emosi Bercelaru..

0
8:46 AM
Assalamualaikum readers...............

Apesal nih..apesal nih..???
Hadoi..aq pon kurg pasti kenapa..sejak duamenjak..emosi wa bercelaru beb! (hoi2..wa2 ko yer..?)haha..

Hmm...tarik napas...tarikk...tarrrriiikkk lagiii..tariiiiiiiiiikkkkk....ohooooiiii..bila nk lepas nih??

Hari ini biar aq lepaskn segalanya...huhhh
hahaha..konon jer~!

Apesal perlu berasa seperti ini..? Hmm..apakah perasaan ini..?? Sedih kot....KOT..ntah...kenapa??mengapa???why??? Tell me why~~~~!!

Ok bai..saja nk tmbh post..wakkakaaka..

#Adios!

0 comments:

Monday, July 16, 2012

Peliharalah Kesuciannya..

1
10:55 PM Monday, July 16, 2012

Cinta tidak pernah bohong..
Manusia yang mendustai..

Cinta itu suci..
Manusia yang menodai..

Cinta itu indah warnanya..
Manusia yang melakar garis hitam..


Cinta itu sejati..
Manusia yang menoktahkan..

Aku bukan penyair cinta..
Cuma pemuja cinta-Nya..

  *Jodoh itu ada 3..Pertama..jodoh dari syaitan..mereka bertemu kerana maksiat..Kedua..jodoh dari jin..pasangannya dibomohkan dan dipikat dengan bantuan jin..dan Ketiga..jodoh dari Allah..yang namanya tercatat untuk kita di Luh Mahfuz..


Jodoh dari Allah..rasa cinta yang terbit rasa cinta yang luhur..dari pandangan pertama terus menusuk kalbu..yakin dengan jodoh Allah..maka peliharalah kesuciannya..lakukanlah yang sebaiknya..


Jangan dicemari kesucian cinta..jangan jadikan alasan "ini jodohku" sebagai tiket untuk berkasih sayang TANPA ikatan sah..bukankah yang terpelihara itu lebih indah...? Ibaratnya sebuah taman bunga..di dalamnya tumbuh pelbagai jenis tumbuhan..menjadikan ia kelihatan indah..penuh dengan warna-warna.. lantas datang manusia..keindahannya tidak terpelihara..maka akhirnya penuh dengan sampah-sarap..akhirnya hilanglah segala keindahan..terhijab kerana keindahannya tidak dijaga...


Kalau kita yakin dengan Allah..kenapa masih kita berasa akan kehilangan..pepatah melayu ada menyebut, "kalau sudah jodoh..tak kan ke mana" Jika kita yakin kenapa mesti kita cemari kesucian cinta itu..?


Lupakah kita..Syaitan itu kerjanya menyesatkan..? Yakinkah kita akan sentiasa selamat daripada godaan syaitan..? Bahkan seorang yang terkenal dengan ilmu agamanya juga tertewas di tangan syaitan..


Masih ingat kisah seorang pemuda yang dipaksa memilih antara arak dan seorang wanita yang bukan muhrimnya? Pemuda itu lantas memilih arak kerana berasa dosa meminum arak itu lebih kecil berbanding zina. Lantas pemuda tersebut mabuk..maka syaitan menjalankan agenda seterusnya..dihasutnya pemuda tersebut menodai wanita tersebut. Pemuda tersebut berzina dengan wanita itu. Apabila dia sedar, lantaran terlalu takut,pemuda itu pun membunuh wanita tersebut. Tipu daya Syaitan berjaya lagi..


*Teringat pula kisah Naim seorang budak sekolah agama yang popular kat Facebook..huu..Seorang ketua pelajar..seorang imam surau..seorang pelajar cemerlang..kerana cinta akhirnya dia tewas..


Wallahua'lam..

1 comments:

Sunday, July 8, 2012

Pertama Kali Dalam Hidup ^^

0
8:17 AM Sunday, July 8, 2012
Assalamualaikum semua...hope korang suma sihat2 belaka..x lama lg nak posa..kalo x sihat kang susah plak..so...jaga kesihatan k? Standby..standby..before posa kena kuatkan mental dan fizikal..so bila da posa nnti kekuatan berganda2..hehe.. *orang yang posa akan lebih sihat okayh~!*

http://www.emocutez.comSo..back to the title..Apa yg konon2 first tym tuh?


Semalam 1st tym  aq tgok bola live kt stadium..muaahahaha..Sabah lwn Terengganu..Sabah kalah..huhu..3-1 beb..satu gol Sabah bgi free jer kt Ganu..=.= xpelah..lain kali mesti menang!
Abang aq yg belanja beli tiket..mahal wooo..kalo yg dduk kt bhgian berbumbung..sorng RM20..4 org...RM 80..waaaaaa..leh beli pizza 4 keping tuuu..hehehe

Best jugak lah tgok bola kt stadium..aq tkejut jgak..igtkn org2 muda je yg dtg..tgok2 rmi je makcik2 yg tgok..yg bestnya secara x langsung dorg jdi cheerleaders...haha..semangat wa cakap luuu
http://www.emocutez.com

hahaha..mcm tu lah mereka2 semalam..huu..Pas2..depan aq ada sekumpulan lelaki yg hisap rokok..cisss...mula2 2 leh jgak la control macho..tpi dah lama2 makin byk la pulak asap..mmg x leh tahan laa..aq da nk sound daa..tapi nasib baik abang aq ajak pindah tempat duduk..kalo x...makan la ko sindiran paling pedas d dunia..wahahaha *bajet..aq sindir dalam hati je..kui3*

So..tu lah kejadiannya..actually rancangan asal nk p PC Fair kat 1borneo..in the end kitorang p stadium la pulak..anyway..satu pengalaman yg hebat jugak lah..(xlah hebat sgt pon...;p)

Majulah bola sepak untuk Sabah!!! jyeeaaahhhhh!!
http://www.emocutez.com

0 comments:

Wednesday, July 4, 2012

Kanvas Hidup

0
8:55 PM Wednesday, July 4, 2012
Masih lagi kaki ini
Terus melangkah
Walau aku tahu getir di depan sana
Walau aku tahu perit yang bakal terasa
Walau aku tahu kudrat tidak segagah dulu


Namun masih aku keliru
Apa sebenarnya yang ku tuju
Apa sebenarnya yang ku buru
Adakah terang perlu ku suluh?


Lihat saja mereka di sana
Masih terkapai mencari yang tersisa
Terkakai mencari yang secebis cuma
Sedang mereka terus di hina


Fenomena ini sudah lama
Biar dia dengan caranya
Aku dengan caraku

Aku dahulu
Kau dibelakang
Kita tidak seharusnya seiringan
Bukanlah tempatmu bersamaku

Realiti ini
Bukan lagi satu dongengan
Bukan jua ceritera buat sembangan
Tapi tetap jua remeh di pandangan

Kali ini
Aku teruskan langkah
Ingin aku lihat sampai bila
Dia dengan dirinya
Dan dia..dengan dirinya

Cinta itu sudah lama hilang
Sejak kau bina tembok penghalang
Tika kau meninggalkan di belakang

Jangan biarkan ia lenyap
Kerana ia penentu damai
Dengannya musnahlah keegoan...



Salam readers....hahaha..setelah sekian lama..ayat pon macam tunggang langgang..ntah laa..hari ni rasa macam nak bersajak..so..aq wat lahh..hehe..anyway..aq sebenarnya x paham pon sajak nih..hahaha..mula2 aq fikir benda lain..last2 jadi benda lain..huhu..anyway..Thanks 4 reading..Adiosss!

0 comments:

Sunday, June 24, 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang

4
7:46 PM Sunday, June 24, 2012
Assalamualaikum semua~~


Mesti korang suma da familiar ngan  tajuk post ni kan?? Yepss..kalo x taw lagi meh cni aq nk habaq..huhu..tajuk filem la weyh..


By the way aq suka dengar OST filem nih..kalo korang x dengar lagi p ah cari kt Youtube..hohoo..nk dengar cni pon boleyh~~ tapi ni cover orang..sora dy sedap weyh..so..layannn


P/s : Before korang dengar..tutup dulu muzik kt bawah tu..hehehe



Aq x berapa taw nak main gitar..tapi ni ada cord..enjoy!



Em D C D Em x2

Kau hadir tanpa ku sedari, Em D
Mengisi kekosongan hati, C D G
Kini kau pergi tinggalkan ku, Am Em
Lemas ku dalam sepi...... C B7

Hujan yang turun ke bumi, Em D
Membawa rindu yang mengunung, C D G
Kau biarkan ku oh sendiri, Am Em
Malam ku tanpa mimpi....... C B7 Em

Mengapa tangan kau lepaskan, Em D
Setelah hatiku kau tawan, C D Em

Mengapa takdir memisahkan, Em D
Hanya ku cinta kau seorang, C D G B7

Mengapa tangan kau lepaskan, Em D
Setelah hatiku kau tawan.. C D Em

Angin malam bawalah cintaku, Am Em
Menghapus rasa rindu....... C B7 Em

Am Em F G C Am Dm Am F E C B7

4 comments:

Friday, June 22, 2012

MRC

2
9:00 AM Friday, June 22, 2012
Assalamualaikum and hello readers! ;)
Apa kabar hari ni..ada sihat kaa??
Today I'm gonna tell you a story about MRC and me...
Menatang apakah MRC tuhh??


Mark Roger Comel??
Mari Round2 China?? (chow kit pon boleyh~~)
emmm..emmmm..emm..
xpoonn..
Membaca Ramai-ramai Cike bum Cike bum...
kahkahkahkahkahkahkah
(AWAS!!cuma orang yg berkenaan sahaja yang akan tergelak)
hahahaha


Orait2..the fact is MRC tuuhh Mahallah Representative Committee ;) atau dalam Bahasa Kebangsaannya Majlis Perwakilan Mahallah (kolej kediaman laaahhh)


So..the story begin....
Post ni bkanlah untuk menunjuk2 atau berbangga diri..tapi I just wanna tell that MRC is one of the things yang aq suka kt UIAM..oppss..actually not the "MRC" but orang2 dalam MRC tu..hehe..HAFSAH okayy?? ;P


Orang-orang dalam tu aq da anggap mcm family daa..(tpi aq xtaw pulak dorang anggap aq as dorang punya family member atau x..keh3) MRC ni kira mcm permulaan jalan hidup aq dalam UIA lah..huhu


Byk betol benda2 dan peristiwa2 yang berlaku sepanjang 2 sem aq bersekongkol dengan MRC nih..manis ada..yang bikin sentap pon ada~~hehe..but I really learned many things from MRC ni.thank you! ;)


So tenure MRC 2011/2012 ni akan berakhir by the end of this year..and most of them x sambung khidmat masyarakat dorang lagi..huhu....I don't know what will happen next year..i keep thinking macam mana I will handle with those thing..so..let it be laahh..huuu


To each of you..thank you so much for being a part from my stories in IIUM...and to be honest...I LOVE YOU ALL! ;)


*Kak Tim ;P
*Kak Jiha
*Kak Imah
*Kak Syera
*Kak Wahidah
*Kak Mun
*Kak Dayang
*Kak Hawa
*Kak Mai
*Nana
*Ayn


P/s: Mostly kakak..Suma senior lahh..hahaha
and more thing..from MRC jugak lah aq dapat kenal lebih ramai orang..hehehe

2 comments:

Wednesday, June 20, 2012

Hello Home!

4
10:04 AM Wednesday, June 20, 2012
Assalamualaikum and hello readers!

Guess what?? I'm home already~~ hehehe..Feel soooo goood ;)


http://www.emocutez.com
Semalam flight kul5PM..naik airasia jak..huhu..so landed at KKIA dlm kul7.30 cmtuh..and as usual..luggage aq patah lagi..lama2 roda pun hilang..=.=" (beg muraahhh...hahahaha)

Home sweet home~~ ^___^ tapi bila tgok depan rumah...rasa kesian pula..rumah2 yg terbakar hari tu still mcm 2 lgi..jdi lapang perumahan ni..huu..and what a miracle from Allah..it will take only a few seconds and inches untuk rumah aq ikut terbakar hari 2..but as Allah's said; "Kun Fa Yakun" Syukur Alhamdulillah..

Bila la da balik rumah rindu ngan family da hilang..TAPI rindu pula ngan orang lain..ish3..manusia2.. (NAMA PUN MANUSIA KAANN~~HAHA) Kadang-kadang kita x sedar pun orang syg ngan kita walaupun orang 2 everytime ada depan mata..Unsangkarable kan?hahaha

Okay..hari ni result exam keluar..so..I hope for the best and harap aq da boleh jadi budak kuliah Semester 1 2012/2013 nnti..Aaamiinnn :)

http://www.emocutez.com
ADIOS!!



P/S : cuti ni mesti cari duit!! and satu lagi..jangan jadi gemuk dalam rumah!!hoohhh

4 comments:

Thursday, June 14, 2012

Program Yang Best

0
11:50 PM Thursday, June 14, 2012
Assalamualaikum semua...
So here's another story of my life.  Read it..or leave it..HAHAH ;P

Hari ini aq nak share pasal program yg aq join baru2 ni..baru je abes semalam (13 Jun 2012) Best weyh~~ ;) Meh2 aq nk citer...

Mlm b4 bertolak ke destinasi, (Kg. KEDA, Bukit Ular, Kuala Nerang, Kedah) student da byk yg balik rumah..cuti sem kn..so tinggal beberapa kerat je la kt mahallah..nk dijadikan citer, cafe da x jual makanan, so kitorang (aq, k.mai, k.imah, k.farha) buang tabiat order Domino's Pizza..hehehe..nk dekat setengah jam aq beborak dgan org Domino tu..lembab giler..hoho (suka hati aq jer ;P) order tym 2 pun da pkul 9 lebih2..dlm kul 10.30 cmtu bru pizza smpai..tapi kitorang makan kul11.30..sbb brg x abes kemas lagi..(kena packing barang masuk dalam stor) banyak weyh kitorang order..muahaha..x abes makan pon..wat bekal bawa ke kedah..hehe..

kitorang bertolak dari uia dlm kul1pagi..huhu..masuk bas aq tido jer..sejuk gila bas tuh..bangun2 sok pagi sakit perut menyerang..(sape suh makan banyak2??) So, ada la dalam 10 mnit aq dok dalam tandas..ehehe

Dipendekkan cerita, program yg aq join 2 program Baktisiswa. Alaa..yg prgram anak2 angkat tuh..aq dok serumah ngan kak imah. best juga la family angkat kitorang..tapi adik angkat sorang tu x mesra alam sungguh..huu..yang lain..okay ;)

Best juga la dok kampung tu..even rumah yg kami dok 2 pepagi xde air..tengah malam je ada air paip. Aq nk mandi pun segan..guna air sikit2 je..haha..kat kampung tu kitorang wat explorace, cultural night, sukan rakyat n mcm2 lagi..best tapi penat..dah la panas..tapi tengah malam sangat sejuk.

Malam last (12 Jun) kitorang spent time ngan family masing2..tapi x pegi mana2 pon..sebab dah lewat..prgram abes kul 10.30..kitorang juz round2 kampung..pegi kolam ikan..aq bawa keta family angkat..manual tuh..hahahah..(maksudnya aq xlupa lagi mcmana nk bawa keta manual..hehe)

So esoknya kitorang bertolak balik UIA dalam kul9 lebih..before naik bas kitorang salam2 ngan semua family angkat..ayak mata toksah cakap lah..ramai jer yang nangis..aq pun nangis juga..ehhehehe..biasa la tu..kan3? ;)

B4 balik UIA kitorang singgah kt Pekan Rabu..banyak kuih muih je kt sana..x byk barang2..aq beli la juga sket2..nk bawa balik rumah nanti..huu..

Masa kt dalam bas asyik tido bangun tido bangun jer..bila da bangun tu x pndi nk dok diam..kalo x makan kaco orang sebelah..hehehe..xde keja daa..On the way balik 2 kat Perak ada lori buah t'balik depan bas..aq x nmpak sbb aq dok blkng..pakcik bas stop jap tolong orang tu..nasib baik orang dalam lori 2 selamat..ada darah sikit jer kt baju dia..huhh..1st time tengok..buah2 dia abes bertaburan..yg xleh blah ada pula orang slumber ya ya je g amik buah pastu blah..mengong..huhu..

dah lah..nk citer panjang2 pon korang xnak baca pon..huhu..*the end*

P/S : Dapat kenal orang baru lagi,..heheehe

0 comments:

Wednesday, June 6, 2012

Apa Nak Buat Nih..?

2
11:14 AM Wednesday, June 6, 2012
Assalamualaikum readers. Selamat pagi, selamat tengahari dan selamat petang.  Hari ni nk citer pasal apa ea..? Sungguh lah bosan aq rasa duduk dalam bilik sorang2. Tengok movie pun xde mood..main game pun xde mood..dari pagi sampai ke tengah malam online je la keja aq..sambil dengar lagu2 yang best.. exam da habes kaann..hehehe..so agak terasa la juga 'heavennya' ;P (tapi aq rasa kurang normal bila aq asyik wat benda yang sama hari-hari)

So..sem 2 aq kat UIA ni da nk abes daa. So aq nak wat kesimpulan awal atau hipotesis tentang perjalanan hidup aq sepanjang sem ni..hohoo.. Overall sem ni memang agak sibuk dan tunggang langgang sbnarnya (compared to sem lepas tapi aq xde la bizi sgt pon..haha) tapi agak sibuk ngan program2 MRC..hampir every week kot ada program..nak2 awal2 sem hari tu..nak bernapas pun payah..(ni perumpamaan laa..actually normal je aq bnafas) komited sungguh presiden MRC Hafsah ni...(komited ker?muahahha)

Sem ni banyak benda aq blajar..(xyah la aq list sini ea..hehe)(BAIK XPAYAH TULIS! ;\ )haha..pening x baca? monolog~~ Tapi timbul juga persoalan..am I being myself or not? atau dalam bahasa kebangsaannya..adakah aq menjadi diri sendiri atau x sepanjang aq dok UIA ni..?haaa..sila jawab..huhu..

ngsdhsydxgsbcsudtgsabdusdgwejfbnmsadbcsasdsanmdbs

APA NI..APA NI..IDEA AQ DA HILANG...HAHAHAHA

haaa..okay..10hb Jun ni aq akan berangkat ke Kedah utk program Baktisiswa (ni program MRC jugak)program ni smpi 13 Jun..tapi aq balik Sabah 19 Jun..tiket murah punya pasal..=.=..kalo x awal2 lagi aq da balik..

DAH LAAAHH..MALAS NAK TULIS!

oh yaa..just in case..if you read this.."hey akak..please be strong!"

p/s: 10 Jun bday K. Mun..aq nk bagi apa ea.........*thinking*

2 comments:

Saturday, June 2, 2012

Selamat Pengantin Baru

3
9:39 AM Saturday, June 2, 2012
Assalamualaikum readers.  

HARI NI ABANG AKU KAWEN LAAAA.... 
 
Today bangun pagi dengan air mata meleleh-leleh..hahaii. Mama kol tadi sambil nangis2..and aq mcm dengar hari ni x dpat pegi kawin si ciki (abg aq yg 2nd) then aq tnya kenapa?? (aq baru bangun tym 2..hahaa..jadi agak mamai) aq ingat something bad happened. pastu baru aq paham mama ckp apa..uhuhuhu.. mama cakap.." ko sorg ja teda d rumah" trus aq pun..well..control macho jap..xmo nangis..tapi sebab mama nangis so aq nangis la juga..muahahahah..

Kejap je pon mama koling2..kalo lama mesti lagi byk air mata meleleh tym 2..skrng pon x stop2 lagi..tidaaaakkk.. nanti air dalam badan habes..! (boleh ker?)huhu..

Semalam aq ckap mo kol..tapi aq x kol pon..sbb aq taw dorg bizi and mesti mama aq penat.. so mama..x payah sedey2..sebab aq bkan mrajuk..hehehe (tapi ada la juga mrajuk 2 saat ;P)

Hayyooo..I feel so so so so so bad laaa... imagine la..the whole family tgah gather and me alone2 here..sob2..nasiblahhh

Hahhh..whatever laa..nangis sratus ploh dozen pun bkannya dapat balik skg ni..huhuhu

To my brother,

Selamat Pengantin Baru
Be a good husband
Semoga kekal bersama hingga akhir hayat
hmm..tu ja laa


This is an old pic..they never met before this


3 comments:

Tuesday, May 29, 2012

Something...

0
6:36 PM Tuesday, May 29, 2012
Assalamualaikum n hello readers.  Lama x update blog. Orait..sekarang ni minggu exam kt UIAM and aq da jwb 5 paper..so berbaki lagi 1 paper utk minggu depan..huuu..gap yg sangat panjang membuatkn aq malas nk study (mmg pemalas.nk wat acane??)hahahaha.

Actually.........

I'm counting days now..with tears..huhu..tolak hari ni ada 3 hari lagi abang aq yg second akan berkahwin..best3 sbb dpt kakak ipar baru ;) tapi yg sgt x best bila aq x dapat nk tengok dy kawen.. TT_TT sob3..sedey weyh~~! pdahal aq bole je kalo nk balik rumah skg but hrga tiket x mengizinkan..lgipun agak membazir jugak sbb 19hb jun ni aq akn fly balik ke sabah jugak..hadoi..nasiblah study jauh2..abg aq pun satu jugak..cari tarikh kawin yg best.. ='[

Sekarang tgh layan lagu sedey..waaa....btambah2 la feel kesedihan tu..hohoo..ni kalo tadah baldi ni penuh ni..hahaha.. apasal la aq sedey sgt nih? alaa..jap g aq blik rumah jugak kn..(ayat pujuk diri sendiri ;P) <<<<ayat tu x berkesan..aq still nk nanges jugak>>>>hahahaha

So by 2nd June nnti..da ada dua abang aq yg kawin..tggal sorg lgi bujang..ntah bila dy mo kawen tu..haha..aq rasa sedey sbb aq rasa mcm "kehilangan" abang..hohoho..actually x hilang pon..juz..mcm..ntah..yelaa..sedey la kot..dia da ada pompuan lain yg dia nk jaga..huhuhuhu.. uwaaaaa..

Hish3..napa la mo nanges2 ni...? Be happy laaa..kamon.kamon..ok2..better aq pikir mo bgi hadiah apa dripada aq nges2 buang air mata..huu..tapi nnti laa...aq mo nanges puas2 dulu..huhu...................

It leaves a smile on my face
When I think of those trifling fights we had
And suddenly use to make up.
The memories may fade away with passing time
But the love we share will only grow.
-Quote-

0 comments:

Friday, May 11, 2012

Masalah...? Hmmm

4
9:40 AM Friday, May 11, 2012
Assalamualaikum dan selamat sejahtera readers...today I want to share something.  If you want to read it..read it..if no....


HEHEHE..Y U NO??

orait then..here goes..

4 comments:

Sunday, May 6, 2012

Sunan Musafir

0
2:10 PM Sunday, May 6, 2012
"ALLAH menciptakan cinta...
dan cinta itu fitrah manusia.."


"ALLAH menciptakan cinta, justeru cinta harus dipertahankan dengan sebaik-baik cara.  Maka itu sebagai manusia, Saifudin atau Laksamana Sunan tidak terlepas daripada belenggu cinta.

Tahun 1511 merupakan detik keindahan, cabaran serta air mata.  Pengembaraan Saifudin berserta sahabat-sahabatnya ternyata bukan satu perjalanan yang mudah.

0 comments:

Saturday, May 5, 2012

Akhirnya....FACE TO FACE

0
10:23 PM Saturday, May 5, 2012
Assalamualaikum semua...!! Hari ni aq sangat hepi sebab today is the first time aq jumpa ngan novelis feveret aq.. Mr. Ramlee Awang Murshid..hehehe..tenx to akak senior yang ajak aq p Pesta Buku 2012 kat PWTC..punya laa ramai umat manusia dalam tuh..tolak sana tolak sini..biasa la tuuhh..MANUSIA..haha..mula2 smpai kat booth Karangkraf cari novel latest En. Ramlee, "Sunan Musafir" tapi x jumpa..dah habes..then g tanya abg yg jaga tmpat tu.."Ptg sket dik.." =.= syukur jugak lah..huhu.. kitorang pun tggu laa..then unexpectedly... En. Ramlee pon turun jgak..hahaha..bila novel da smpai, cpat2 beli novel then wat barisan panjang nk mintak autograf ngan En. Ramlee..maw 1 jam jugak baris..tapi aq x kesah sebab aq excited..muahahahaha..and now secara rasminya aq da ada novel "SUNAN MUSAFIR" hehehehe....happy~~~

Ramlee Awang Murshid

Satu aq punya..satu lagi abang aq punya..ahhaha

Nih yang mahal nih..hehe

0 comments:

Friday, May 4, 2012

Apa Yang Perlu Ku Pinta Pada-MU?

0
5:03 AM Friday, May 4, 2012
Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua readers blog aq yang setia.  Semogo korg semua sihat dan sejahtera and sentiasa happy go lucky menjalani hidup korg.  Aq tabik springggg ngan orang yang masih boleh tersenyum even dia ada problem or masalah yang membelenggu hati dan sanubarinya....cheeewaahhh.. :)  So hari ni disebabkan aq x rasa nak tido..aq nk kongsikan satu benda ngan korang semua....

0 comments:

Monday, April 23, 2012

Mari Terbalikkan Tulisan

0
11:58 PM Monday, April 23, 2012
Assalamualaikum semua readers...pe kabo suma? hope korg suma baik2 saja..di samping orang-orang yang korang cintai...(cehhhh..intro x boleh blah... ;P)  So..agak lama jugak aq x update blog aq nih..and hari ni aq terasa nk update.. ;)  Haaaaa..mehh sini..aq nk kongsi something ngan korg suma..APA DIA?? meh ar baca smpi habis...x sabar betol laaaa...ish3..

0 comments:

Saturday, April 7, 2012

Adakah Anda Tahu..?

3
10:27 AM Saturday, April 7, 2012
Assalamualaikum readers~~ so entry kali ni aq nk kongsi something that we should know about ourselves. Maybe korg2 da taw tapi aq saja nk bgtaw lgi skali..hehee..sebab..org kata the more we learn the more that we become stupid (eh..betol ker?.....ayat aku?hahahaha) Aq malas nk story byk2..korg baca la sendiri yer...adios ;)

3 comments:

Monday, April 2, 2012

Will Always Be There...For Us

0
5:14 PM Monday, April 2, 2012
Assalamualaikum w.b.t. I've got this from my Facebook  wall, posted by my friend. Honestly my tears start to flow when I read it. As a human we can't confirm that we will do everything perfectly. We can't confirm that everything will run smoothly in our life. We keep complaining this and that every time we faced difficulties. We forgot that we have HIM. Yes...HIM..Him that will always be there for us..Him that will always listen to us..Him that will always guide us to the right path..He..the One and Only..
Oh Allah,
I told you: I'm in pain
You said: 'Do not despair of the mercy of Allaah' (39:53)

I told you: Nobody knows what is in my heart
... You said: 'Verily, in the remembrance of Allah do hearts find rest' (13:28)

I told you: Many people hurt me
You said: 'So pardon them and ask forgiveness for them' (3:159)

I told you: I feel I'm alone
You said: 'We are closer to him than [his] jugular vein' (50:16)

I told you: My sins are so many
You said: 'And who can forgive sins except Allah' (3:135)

I told you: Do not leave me
You said: 'So remember Me; I will remember you...' (2:152)

I told you: I'm facing a lot of difficulties in life
You said: 'And whoever fears Allah He will make for him a way out' (65:2)

I told you: I have many dreams that I want to come true
You said: 'Call upon Me; I will respond to you.' (40:60)

Subhan'Allah...
Alhamdulillah.

*Thanks Allah for always stay with me though there are moments that I dont even remember You..

0 comments:

Thursday, March 29, 2012

People Come To Your Life For a Reason

0
10:52 PM Thursday, March 29, 2012
 This is an email that I've sent to someone that used to be a special person in my life. However, things do not end up in the way I want it..huhuhu..aq pon x igt aq dpt dapat emel ni dari mana..but..apa yg tertulis dalam ni mmg best..;) so..enjoy reading..=)............

http://www.emocutez.com

I am sending this to you to see how many actually read their e-mail. Your response will be interesting.

Pay attention to what you read. After you have finished reading it, you will know the reason it was sent to you. Here goes:

0 comments:

Sunday, March 25, 2012

Cuti.....HOOORAAAYYYY!!!

0
8:23 PM Sunday, March 25, 2012
Salam sumer~~
It's been a while aq x open ma blog pasal line tenet not so clear..
Tape laa..bkan aktif salu pon...tade jugak org yg nk baca ma blog
(asal ma blog ma blog neh??cam goblok jer~~hahahaha)

So..like the title said..skrg ni budak-budak uia tgah bersuka-ria
APASAL?
sbb skrg ni ktorg tgah cuti~~wheeewww
tapi cuti2 pun aq tetap jadi penghuni setia bilikku at uia..huhuhu
dah laa..malas maw tulis panjang..mo kasi hilang habuk ja ni 
babababaiiii~~ ^_^

0 comments:

Wednesday, March 7, 2012

Kisah "Malaikat" Kecil

0
5:53 PM Wednesday, March 7, 2012
Salam for all readers...hari ni aq nak share satu citer yang memang best giler (for me). A very meaningful story..kalo x pernah baca citer ni..silalah baca..

http://www.emocutez.com

0 comments:

Monday, March 5, 2012

EVERYTHING IS NEW.....

0
1:19 AM Monday, March 5, 2012
Tadddaaaaaa....this is the first post for 2012~~~~..tahniah2..hehehe
  http://www.emocutez.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...