Thursday, May 30, 2013

Alkisah Sebatang Pensil dan Sebatang Pen

0
10:19 AM Thursday, May 30, 2013
Assalamualaikum..
Semoga korang sihat dan sejahtera sentiasa.. :)

Dan hari ini aku ingin bercerita perihal sebatang pensil  dan sebatang pen...


Pensil...
Teman sewaktu kita mula pandai menconteng
Dinding..lantai..kertas..
Tidak kisah di mana-mana
Di dalamnya ada karbon..fungsinya sebagai dakwat
Istimewanya..dakwat tersebut boleh dipadam
Dan diciptakan untuknya secebis getah pemadam
Pink..hijau..biru..putih..
Pelbagai warna
Tapi fungsinya sama
Lantas kita boleh terus memadam
Jika tersalah tulis

Pen...
Kita beranjak dewasa
Lebih selesa menulis dengannya
Hadir dalam pelbagai bentuk dan warna
Harganya juga berbeza-beza
Tapi fungsinya tetap sama
Sama seperti Si Pensil
Istimewanya pen..
Dakwatnya kekal..sukar untuk ditanggalkan


************************************************************************

Kita manusia..
Tidak pernah lepas dari lalai dan dosa
Kitalah yang selalu melupakan Maha Pencipta
Kitalah yang selalu mengingkari perintah-Nya
Kita yang pernah berada di lorong gelap
Penuh dengan calit-calit dosa
Hitam...
Dan terasanya sukar untuk diluputkan
Mungkin juga tidak layak untuk dimaafkan

Tapi teorinya tidak begitu
Sesungguhnya Dia Maha Pengasih
Maha Penyayang
Maha Pengampun

Palingkan semula langkah
Jangan diteruskan ke lembah kegelapan itu
Keluarlah dari lorong gelap
Sesungguhnya sinar itu ada di penghujung jalan
Cuma kitalah yang harus tetap mencari



************************************************************************

*Kesalahan itu
Catatkan dengan sebatang pensil
Agar ia boleh dipadam
Dan berharap ia tidak akan dicatat lagi...*


************************************************************************

Esok ada exam lagi!!!
Ok Qila..
G baca buku!!
(=.=")

0 comments:

Friday, May 24, 2013

Why Like That?

0
10:26 PM Friday, May 24, 2013

Assalamualaikum..

You ask..
"kenapa mesti saya kat depan awak kat belakang?"

Well..the answer..why like that ar?haha

"macam mana saya nak 'watch your back' kalo saya kat depan?hehee.. :D

0 comments:

Sunday, May 12, 2013

Long Weekend (Long Day)

0
7:56 AM Sunday, May 12, 2013

Assalamualaikum..
huh..
smlm aq ngn kak rara, kak pija n lala merayau dkt midvalley..mmg cari pasal la d saat duit tgh kering..haha
tapi tetiba pula termenonton cerita long weekend..hohoo
bgi aq crita tu sgt cool n best..tapi aq mmg skit hati dgn ending dy..
pasai paa la ang p tiup lilin tuh?? *smoga dpelihara hati ini drpda syirik jali mahupun khafi*
huhuu..in d end suma org rasa ttipu..haha

***************************************************
bangun2 tadi rasa mcm da siang..tapi bila tgok tgkp bilik yg tbuka..oh..still mlm ke? last2 aq smbg tido lgi..*pngaruh wyg..takut letteeww..hahaaa

0 comments:

Friday, May 10, 2013

Priceless

0
10:53 AM Friday, May 10, 2013
Mama : Ada lagi duit ka?
Me      : Ada lagi sikit
Mama : Kalau tiada duit bagitaw la
Me     : Ada lagi ni duit
Mama : Apa ja ko makan?
Me     : Makan nasi laa..hahaa
Mama : Hahaa..kalau tiada duit kasitaw
Me     : Yala..nanti2 la aku minta..sekarang ada lagi sikit

****************************************************************

0 comments:

Budak BARB

0
12:55 AM
"Assalamualaikum, saya Dk. Siti Nur Aqilah Tahir, course, BARB"
*************************************************
"What course are you taking sister?"
"BARB... :)"
"Owh..so you can speak Arabic??"
"Hehehe..."
*************************************************
"Dia budak BARB ke?"
"Aah la"
"Oh..huhu..(x percaya)"
*************************************************
*Ayat ni xbleh blah*
"Dia kos apa?"
"BARB"
"You shitting me, right?"
"Eh betul laa"
"Hot gilerrr" <------ntahh..hahaa
*************************************************

Aku Aqilah. Aku amik jurusan Bahasa dan Kesusasteraan Arab. X percaya? Aq taw la aq x terer ckp Arab ;\ ..tapi aq x tipu..aq mmg budak BARB. :D



Apasal dorg x pcaya?Hahaa
Agaknya budak barb kena nampak alim..kot..hohoo
Aq ganaz sgt ke?
Huhu..mgkin budak barb x ganazz
Malunya aq! =..="

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...