Thursday, July 26, 2012

Full Movie Download Hanya Aku Cinta Kau Seorang

23
8:53 PM Thursday, July 26, 2012
Assalamualaikum..
Hari ni aq nk bagi link download movie, Hanya Aku Cinta Kau Seorang..huhu
This is the first time aq wat camnih..sebelum ni x pernah..
Tapi disebabkan ada orang request kt youtube..so aq pun try n test lah upload. So..enjoy~!

23 comments:

Monday, July 23, 2012

Salahkah Aku..?

0
2:12 PM Monday, July 23, 2012
ITU BUKAN AKU...

Kenapa dan mengapa?
Walau aku cuba berkata TIDAK
Tapi hati mengatakan YA..
Walau aku cuba berkata YA
Tapi hati mengatakan TIDAK

Check, scan..what else should I do? Why is the feeling dont want to go away away??(hahahaha..hamek kooo) Adess..It is not my intention to do that,..and that..and that..doesn't matter what I said to myself..it just won't go away..why I can't get rid of you hah??

Sepa xmo tengok orang yang dia sayang happy? Everyone does kan? So..why should I act like this? This is just soooooo embarassing..hahahaha..

Hmmm..maybe I have to keep silent..but the question is..can I do that?huhu..

*adakah ini kesilapan yang tidak boleh di undone?* =.=

0 comments:

Mamat Jiwang VS Minah Brutal

2
11:45 AM
* BACA !!! AKU TAHU KORANG MALAS NAK BACA SEBAB PANJANG SANGAT KAN? TAKDE TAKDE ! KENA BACA JUGA !! WAJIB BACA NI !! NICE STORY TO BE SHARED

*MAMAT JIWANG versus MINAH BRUTAL*
sweet gler kot......rugi la sapa x baca.....mai la baca ramai...

Isnin (MULA2 BERKENALAN di stesen ktm)

Mamat : Assalamualaikum.. Hai awak, saya nak berkenalan dengan awak boleh tak..?
Minah : Waa'laikumussalam.. Boleh, tapi kene jumpa mak bapak aku dulu.. Minta izin.. Kalau mak bapak aku bagi, aku on je..
Mamat : Waaa.. Boleh tahan ek awak ni.. Ok saya jumpa mak... bapak awak.. Bagi alamat rumah awak..
Minah : Ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..
Mamat : Tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati : Ceh malas betul punya minah.. Takpe2.. Waa nama NURUL IMAN.. Lembut je nama tapi perangai brutal tol..)

2 comments:

Friday, July 20, 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

2
8:44 PM Friday, July 20, 2012
Assalamualaikum readers dan salam sejahtera!

Alhamdulillahhhh...Jom ramai2 panjatkan kesyukuran kepada Allah Ta'ala..dengan izinnya kita dapat bertemu dengan Ramadhan sekali lagi pada tahun ini..Terima kasih ALLAH!!
Harapnya kita suma dapat posa full tahun ni and dapat manfaatkan bulan Ramadhan dengan sebaiknya..

Kita sedia maklum, apabila tibanya bulan Ramadhan, maka ketahuilah ini adalah satu peluang keemasan untuk semua umat Islam untuk mencari seberapa banyak pahala yang boleh dalam bulan ini. Ini hadiah SPECIAL untuk semua ;)

Selamat menjalani ibadah puasa dan selamat memburu LailatulQadar! ;)


p/s : Mood agak swing sebab saya agak kecewa dengan dia.. ;\

2 comments:

Tuesday, July 17, 2012

Sabar Itu Indah

0
6:20 PM Tuesday, July 17, 2012
Wahai hati...
Bersabarlah..
Kerana ada yang indah di sebaliknya..
Mungkin tidak terucap dengan madah kata..
Cukuplah nyata dari zahirnya..


Kadang-kadang kita rasa down..kadang-kadang kita rasa up..(ehh??) Tak kisah lah rasa apa pon..yang penting ada perasaan..muahaha


Kadang-kadang kita rasa benda tu tak betul..Tapi sebenarnya betul..
Kadang-kadang kita rasa benda tu betul..tapi sebenarnya salah..


Kadang-kadang kita ada masalah..kita lupa kita masih ada "seseorang" yang masih sudi mendengar.. 


Kadang-kadang kita tenggelam dalam emosi..kita tidak ingat kita masih punya Dia..


Kadang-kadang kita tak ingat kat Dia..tapi Dia selalu ingat kita.. BUKTI? Nasi yang kita makan tu lah..tubuh badan yang sihat tu lah..


TAPI..kita tak sedar..atau saja wat tak taw..


Kadang-kadang kita rasa kita hebat..ada rumah besar..ada keta besar..TAPI..kita tak sedar..kejap jer nikmat tu leh hilang..


*Aku tidak punya hak untuk menghukum..
*Aku juga tidak punya hak untuk memiliki..
*Aku tiada hak untuk rasa itu..


SEMUANYA MILIK ALLAH

*Janji Allah itu pasti..biarkan dunia di belakang..akhirat di depan...*

0 comments:

Emosi Bercelaru..

0
8:46 AM
Assalamualaikum readers...............

Apesal nih..apesal nih..???
Hadoi..aq pon kurg pasti kenapa..sejak duamenjak..emosi wa bercelaru beb! (hoi2..wa2 ko yer..?)haha..

Hmm...tarik napas...tarikk...tarrrriiikkk lagiii..tariiiiiiiiiikkkkk....ohooooiiii..bila nk lepas nih??

Hari ini biar aq lepaskn segalanya...huhhh
hahaha..konon jer~!

Apesal perlu berasa seperti ini..? Hmm..apakah perasaan ini..?? Sedih kot....KOT..ntah...kenapa??mengapa???why??? Tell me why~~~~!!

Ok bai..saja nk tmbh post..wakkakaaka..

#Adios!

0 comments:

Monday, July 16, 2012

Peliharalah Kesuciannya..

1
10:55 PM Monday, July 16, 2012

Cinta tidak pernah bohong..
Manusia yang mendustai..

Cinta itu suci..
Manusia yang menodai..

Cinta itu indah warnanya..
Manusia yang melakar garis hitam..


Cinta itu sejati..
Manusia yang menoktahkan..

Aku bukan penyair cinta..
Cuma pemuja cinta-Nya..

  *Jodoh itu ada 3..Pertama..jodoh dari syaitan..mereka bertemu kerana maksiat..Kedua..jodoh dari jin..pasangannya dibomohkan dan dipikat dengan bantuan jin..dan Ketiga..jodoh dari Allah..yang namanya tercatat untuk kita di Luh Mahfuz..


Jodoh dari Allah..rasa cinta yang terbit rasa cinta yang luhur..dari pandangan pertama terus menusuk kalbu..yakin dengan jodoh Allah..maka peliharalah kesuciannya..lakukanlah yang sebaiknya..


Jangan dicemari kesucian cinta..jangan jadikan alasan "ini jodohku" sebagai tiket untuk berkasih sayang TANPA ikatan sah..bukankah yang terpelihara itu lebih indah...? Ibaratnya sebuah taman bunga..di dalamnya tumbuh pelbagai jenis tumbuhan..menjadikan ia kelihatan indah..penuh dengan warna-warna.. lantas datang manusia..keindahannya tidak terpelihara..maka akhirnya penuh dengan sampah-sarap..akhirnya hilanglah segala keindahan..terhijab kerana keindahannya tidak dijaga...


Kalau kita yakin dengan Allah..kenapa masih kita berasa akan kehilangan..pepatah melayu ada menyebut, "kalau sudah jodoh..tak kan ke mana" Jika kita yakin kenapa mesti kita cemari kesucian cinta itu..?


Lupakah kita..Syaitan itu kerjanya menyesatkan..? Yakinkah kita akan sentiasa selamat daripada godaan syaitan..? Bahkan seorang yang terkenal dengan ilmu agamanya juga tertewas di tangan syaitan..


Masih ingat kisah seorang pemuda yang dipaksa memilih antara arak dan seorang wanita yang bukan muhrimnya? Pemuda itu lantas memilih arak kerana berasa dosa meminum arak itu lebih kecil berbanding zina. Lantas pemuda tersebut mabuk..maka syaitan menjalankan agenda seterusnya..dihasutnya pemuda tersebut menodai wanita tersebut. Pemuda tersebut berzina dengan wanita itu. Apabila dia sedar, lantaran terlalu takut,pemuda itu pun membunuh wanita tersebut. Tipu daya Syaitan berjaya lagi..


*Teringat pula kisah Naim seorang budak sekolah agama yang popular kat Facebook..huu..Seorang ketua pelajar..seorang imam surau..seorang pelajar cemerlang..kerana cinta akhirnya dia tewas..


Wallahua'lam..

1 comments:

Sunday, July 8, 2012

Pertama Kali Dalam Hidup ^^

0
8:17 AM Sunday, July 8, 2012
Assalamualaikum semua...hope korang suma sihat2 belaka..x lama lg nak posa..kalo x sihat kang susah plak..so...jaga kesihatan k? Standby..standby..before posa kena kuatkan mental dan fizikal..so bila da posa nnti kekuatan berganda2..hehe.. *orang yang posa akan lebih sihat okayh~!*

http://www.emocutez.comSo..back to the title..Apa yg konon2 first tym tuh?


Semalam 1st tym  aq tgok bola live kt stadium..muaahahaha..Sabah lwn Terengganu..Sabah kalah..huhu..3-1 beb..satu gol Sabah bgi free jer kt Ganu..=.= xpelah..lain kali mesti menang!
Abang aq yg belanja beli tiket..mahal wooo..kalo yg dduk kt bhgian berbumbung..sorng RM20..4 org...RM 80..waaaaaa..leh beli pizza 4 keping tuuu..hehehe

Best jugak lah tgok bola kt stadium..aq tkejut jgak..igtkn org2 muda je yg dtg..tgok2 rmi je makcik2 yg tgok..yg bestnya secara x langsung dorg jdi cheerleaders...haha..semangat wa cakap luuu
http://www.emocutez.com

hahaha..mcm tu lah mereka2 semalam..huu..Pas2..depan aq ada sekumpulan lelaki yg hisap rokok..cisss...mula2 2 leh jgak la control macho..tpi dah lama2 makin byk la pulak asap..mmg x leh tahan laa..aq da nk sound daa..tapi nasib baik abang aq ajak pindah tempat duduk..kalo x...makan la ko sindiran paling pedas d dunia..wahahaha *bajet..aq sindir dalam hati je..kui3*

So..tu lah kejadiannya..actually rancangan asal nk p PC Fair kat 1borneo..in the end kitorang p stadium la pulak..anyway..satu pengalaman yg hebat jugak lah..(xlah hebat sgt pon...;p)

Majulah bola sepak untuk Sabah!!! jyeeaaahhhhh!!
http://www.emocutez.com

0 comments:

Wednesday, July 4, 2012

Kanvas Hidup

0
8:55 PM Wednesday, July 4, 2012
Masih lagi kaki ini
Terus melangkah
Walau aku tahu getir di depan sana
Walau aku tahu perit yang bakal terasa
Walau aku tahu kudrat tidak segagah dulu


Namun masih aku keliru
Apa sebenarnya yang ku tuju
Apa sebenarnya yang ku buru
Adakah terang perlu ku suluh?


Lihat saja mereka di sana
Masih terkapai mencari yang tersisa
Terkakai mencari yang secebis cuma
Sedang mereka terus di hina


Fenomena ini sudah lama
Biar dia dengan caranya
Aku dengan caraku

Aku dahulu
Kau dibelakang
Kita tidak seharusnya seiringan
Bukanlah tempatmu bersamaku

Realiti ini
Bukan lagi satu dongengan
Bukan jua ceritera buat sembangan
Tapi tetap jua remeh di pandangan

Kali ini
Aku teruskan langkah
Ingin aku lihat sampai bila
Dia dengan dirinya
Dan dia..dengan dirinya

Cinta itu sudah lama hilang
Sejak kau bina tembok penghalang
Tika kau meninggalkan di belakang

Jangan biarkan ia lenyap
Kerana ia penentu damai
Dengannya musnahlah keegoan...



Salam readers....hahaha..setelah sekian lama..ayat pon macam tunggang langgang..ntah laa..hari ni rasa macam nak bersajak..so..aq wat lahh..hehe..anyway..aq sebenarnya x paham pon sajak nih..hahaha..mula2 aq fikir benda lain..last2 jadi benda lain..huhu..anyway..Thanks 4 reading..Adiosss!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...