Friday, March 18, 2011

SAMAN POLIS ITUUU!!

0
10:59 AM Friday, March 18, 2011
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..!
apa kabar suma readers? agak lama aq tidak menjenguk2 blog ne..kesian ne blog terbiar..hahaha..
anyway..back to the topic..kata orang, jauh perjalanan luas pemandangan..fuuhhh!!.aq memang setuju betul dengan pepatah ne taw..sebab tym aq jlan2 pemandangan aq jadi luas..ahahaa...ok..begini ceritanya......

 Dalam perjalanan pulang dari Tenom ke rumahku di Kota Kinabalu, aq telah berjaya men'snap' beberapa keping gambar. kejadian ne berlaku dekat2 dengan Damai..huu..tym 2 dekat traffic light. Sebelah kereta yang aq naik ada kereta polis. aq pun tengok2 la kereta dorg ne..kereta kancil..dalam tu ada 3 orang, pemandu, penumpang depan dan penumpang blakang.


Tengok punya tengok..baru aq perasan..mula2 abang aq yang tegur..huu..ketiga-tiga orang dalam kereta kancil tu x pakai tali pinggang keledar..punyalaahh..polis ka tu? memang maw kena saman tu polis taw..huu..saman orang jak kerja dorg..tapi dorg sendiri x ikut peraturan..apa punya polis laaa..


Maybe bukan semua polis macam tu..tapi..bila dah jadi macam ne..pepatah orang tua-tua dulu tu boleh diguna pakai - "seekor kerbau membawa lumpur semuanya terpalit"..huuu..jadi abang polis..hati-hati arrr..bukan kamu jak yang ada cctv..huahuahuahua...





huu..gambar x berapa clear..sebab snap pakai hp jak..huhu..tapi sekurang-kurangnya ada juga gambar kan?ahahahaha..


p/s : abang polis tu sedar ke aq amik gambar diorang?ahaha..




daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di sini

Aqilah Tahir

Thank You for Spending Your Times Here. Until We Meet Again. Adios!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...