Thursday, March 31, 2011

EKSPERIMEN KACANG HIJAU

0
8:14 PM Thursday, March 31, 2011
Assalamualaikum semua..!!


Hari nie aq nak kongsi sikit pasal eksperimen kacang hijau yang dijalankan oleh budak-budak tahun 2 yg aq ajar di Sekolah Kebangsaan Likas. Selain Bahasa Inggeris, aq juga mengajar subjek Sains.



Walaupun dalam silibus pelajaran Sains tahun 2 tiada pun arahan untuk buat eksperimen kacang hijau, tapi aq nie cam rajin plak nak suruh dorang2 tu wat eksperimen.. hehe..ceehhh..rajin konooonn..ahahhaha
http://www.emocutez.com


 Eksperimen tu aq wat dalam 3 keadaan.
  1. Kacang hijau tanpa air (A)
  2. Kacang hijau ada air yang sikit (B)
  3. Kacang hijau yang ada air yang sangat banyak (C)


beberapa hari pun berlalu.....
aq pun tnya murid-murid aq..apa perbezaan (A), (B), dan (C)?
murid : (A) tidak tumbuh pasal tiada air teacher




http://www.emocutez.comaq : ok..good..mcm mna pulak dgan (B)?




murid : tumbuh teacher, pasal ada air
http://www.emocutez.comaq : good..good..(C) pulak? kenapa (C) tidak tumbuh? dalam cup (C) ada air juga..?




murid : ermm..air dia banyak teacher..!!


aq : goood..kenapa jadi mcm tu kalo air terlebih banyak?


murid : errmmm...sebab kacang tu lemas teacher..!!

http://www.emocutez.com




daftar affiliate FREE dan jana wang tambahan di SINI

Aqilah Tahir

Thank You for Spending Your Times Here. Until We Meet Again. Adios!

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...